BIST 9.790
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ozan Sanlısoy davası AİHM'e gidiyor

Otizmli olduğu gerekçesiyle özel okula kabul edimeyen Ozan Sanlısoy'un durumu AİHM'e gidiyor.

Abone ol

Otizmli olduğu gerekçesiyle özel okula alınmayan Ozan Sanlısoy’un davası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) görülmeye devam ederken anne Sedef Erken, Strasbourg’a gidip mahkemenin önünde çadır kurmaya hazırlanıyor.

Anne Erken, Strasbourg’da bugün AİHM önünde olacak. 

Otizmli olduğu gerekçesiyle başvurduğu özel okullara alınmayan Ozan Sanlısoy’un davası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) devam ediyor. Sedef Erken, 3 Aralık ‘Dünya Engelliler Günü’nde otizmli çocukların aileleriyle birlikte AİHM önünde olacak. Çocuğunun eğitimi için Türkiye’deki hukuk mücadelesinden sonuç alamayıp Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuran anne Erken, AİHM’ye de sitemli:

“Ben oraya gidip sadece Türkiye’deki hukuk sistemini eleştirmeyeceğim. AİHM’yi de eleştireceğim. Öncelikli bir dava olmasına rağmen 2 yıldır çocuğun eğitimliyle ilgili bir karar çıkmadı. Ozan’ın eğitim kararı için 1 yıl Türkiye’de bekledik. 2 yıldır da AİHM’den çıkacak sonucu bekliyoryuz. Eğitim davasında bu kadar süre nasıl beklenir? O çocuğun eğitimindeki 3 yıl kayıp nasıl telafi edilecek?”

Avrupa basınının da konuya ilgi gösterdiğini söyleyen Erken’in AİHM önündeki eylemine Avrupa’dan otizmli çocukların aileleri, hukuk öğrencileri ve bu konudaki dernekler de destek verecek.