BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  GÜNCEL

Özal'ın ses kasetleri yayınlanacak

Babasına yönelik suikast iddialarını gündeme getiren Ahmet Özal, ses kasetlerini kamuoyuna dinletecek.

Abone ol

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu ahmet Özal, babasına ait ses kasetlerinin olduğunu ve seçimden sonra onları yayınlayacağını söyledi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, partisinin Kabataş İlçe kongresine katılmak üzere Ordu'ya geldi. Geceyi Ünye İlçesi'nde geçiren Özal, Kabataş İlçesine gitmeden önce basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Ülkeye en büyük hizmeti Demokrat Parti ve bu partiden doğan ANAP ve Doğru Yol Partisi'nin yaptığını belirten Ahmet Özal, kongre sürecine giren partinin bu süreçten güçlenerek çıkacağını ifade ederek, "Önümüzdeki genel seçimlerde MHP'nin baraj sorunu yaşayacağını düşünüyorum. DP'nin bu seçimlerde baraj sorunu olmaz. Meclise giren ikinci parti olmak için CHP ile yarışırız" dedi.

BABAMIN SES KASETLERİNİ SEÇİMDEN SONRA YAYINLAYACAĞIM

Babası merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ait ses kayıtlarını 4- 5 ay sonra yayınlayacağını dile getiren Ahmet Özal, "Babam ses kayıtlarının ölümünden 15-20 yıl sonra açıklamamızı istemişti. Ben de zamanının geldiğini düşünüyorum. Ancak önümüzde bir genel seçim var. Türkiye bu seçimlerde önemli bir sınav verecek. Ses kayıtları Türkiye ve milletimiz adına çok önemli. Ses kayıtlarının seçimi etkileyebileceği düşüncesi ile seçim sonrasına açıklamayı düşünüyorum" diye konuştu.

SAÇ TELLERİ YURT DIŞINDA

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ait saç tellerinin mevcut olduğunu ve yurt dışında muhafaza edildiğini de belirten Ahmet Özal, "Özal'ın ölümü kamu vicdanında aydınlatılmalı. Türk halkı bunu öğrenmek istiyor ve öğrenmekte hakkıdır. Özal'a ait saç telleri mevcut. Yurt dışında muhafaza ediliyor. Savcılar talep ederse teslim ederiz. Zaten şu anda savcıların soruşturması devam ediyor. Bu adli bir konu. Savcıların gereğini yapacağını düşünüyorum" diye konuştu.

AİLENİN GÜCÜ YETMEZ

Özal sözlerine şöyle devam etti:

"Saç teli analizi yurt dışında ve çok önemli laboratuarlarda yapılmalı. Bu analizi bir ailenin yapabilmesi mümkün değil. Bu hükümet ve meclis gücü ile ancak mümkün. Kısa bir süre önce başlayan soruşturma devam ediyor. Sıra saç teline de geldiğinde gereğinin yapılacağını düşünüyorum."