BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  GÜNCEL

Özal'ın ölümünde Demirel parmağı mı?

Habertürk'te konuşan eski Sağlık bakanı Halil Şıvgın, Özal'ın ölümünün perde arkasına dair çarpıcı açıklamalar yaptı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK) Güne bomba gibi düşen Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiası gündemi sallamaya devam ediyor. Habertürk ekranlarında konuşan eski Sağlık Bakanı ve Özal'ın en yakındaki isimlerden olan Halil Şıvgın canlı yayındaki açıklamalarıyla çarpıcı bazı notlar paylaştı. Dönemin Başbakan'ı Süleyma Demirel'in önemli şeyler bildiğini vurgulayan Şıvgın "Demirel'in mutlaka sorulanamsı gerek" dedi.

"Merhum Özal'ın ölümünün normal olmadığını ilk söyleyenlerden biriyim ben. Bunu o zamanki şartlarda bir dergide de yayınladım." diyen eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Turgut Özal'ın öldüğü gün yaşananlara dikkat çekti. Özal'ın Çankaya Köşkü'nden alınıp hastaneye yatırıldığı ana kadar sayısız sorun yaşandığını vurgulayan Şıvgın olay günün yaşananları şöyle anlattı:

KÖŞKE YAKIN DEĞİL EN UZAK HASTANE TERCİH EDİLDİ

"Özal'ın kalp krizi geçirdiği söyleniyordu. O sırada Cumuhrbaşkanlığı konutunda bir doktor yoktu. İlk müdahaleyi yaveri yapıyor. Tam donanımlı ambulans yok. Onun yerine ambulans demeye bin şahit gerekli araçla hastaneye götürülüyor. Bu sırada en uzak hastane seçiliyor. Gülhane Askeri tıp Akademisi seçiliyor. Mesafe de çok uzun. Yolun yarısında Hacettepe'ye gitme kararı alınıyor.

BU BİR SUİKASTTİ! 

Acile doğrudan girmek yerine hastanenin etrafında tur atılıyor. Bu da 4-5 dakika sürüyor. Kalp krizi geçiren için dakikalar çok önemlidir. Bu kasıt ve ihmaller araştırılmadı. Zehirlenme olayı olabilir mi? evet olabilir. Bunu doktorlar ortaya çıkaracak. Ben Turgut Özal'ın öldürüldüğüne inanıyorum. Olayların oluş şekli bizi buraya getiriyor. Bu bir suikastti. Özal'ın ölümünün çok sağlam araştırılması lazım."

ZEHİR HANGİ YÖNTEMLE VERİLMİŞ OLABİLİR?

Böyle bir zehir varsa birden mi verilmiş olabilir yoksa ara ara mı verilmiş olabilir?

Benim bu konuda bir açıklama yapmam doğru olmaz bilim adamları açıklayacaklar. Onları bekleyelim biraz sabırlı olak gerek. Türkiye'nin en önemli uzmanları çalışıyor onları bekleyelim.

ÖZAL'IN KURTARILMASI DEĞİL AKSİ YÖNDE NE GEREKİYORSA YAPILDI

Özal'ın kurtarılma şansı var mıydı onu bilemiyorum. O da tartışmanın bir diğer konusu. Ama şu kesin; Özal'ın ölümden kurtarılması için değil kurtarılmaması için bütün tedbirler alınmış. Doktor yok ambülans yok, iş uzatılıyor. Çankaya köşküne en yakın hastaneye gidilmesi gerekiyor ama Köşke yakın 2-3 hastane atlanmış. Orada iyi bir kriz yönetimi yok. Cumhurbaşkanı bu, dağda bir çoban değil. Cumhurbaşkanı'nın sağlığı için alınması gereken tedbirler alnımamış.

DEMİREL'İN OLAN BİTENİ BİLDİĞİ SÖYLENİYOR

Burada komplike olaylar var. Bir tane değil ki olay... Dönemin Başbakan'ı Süleyman Demirel'in olayı bildiği söyleniyor. Gazeteci soruyor kendisine nereden biliyorsunuz diye "Ben Başbakanım, Cumhurbaşkanının sağlığından da ben sorumluyum" demiş. Peki Özal ile ilgili böyle bir kritik süreç varsa sormazlar mı Sayın Başbakan nasıl bir tedbir aldınız? Sağlığından sorumlu olduğunuzu söylediniz o zaman ne yaptınız? Daha bunlar da sorulmadı.

SÜLEYMAN DEMİREL'İN SORGULANMASI GEREKİYOR

Özal'ın öleceğini duymuştum demiştiniz. Siz son anına kadar Özal'ın yakınındaydınız. Gözlemlediniz mi böyle bir madde varsa etkilerini gördünüz mü?

Hayır o ifade bana ait değil. Özal'ın öleceğini daha önce bir arkadaşımız Meclis Başkanı Cindoruk'la yaptığı konuşmaya atfen söyledi. Ben de dedim ki böyle şeylere inanmayın, bunar hikayedir. Ama hikaye değil gerçekmiş. O ifade bana ait değil yani. Chek-up sonuçlarını Özal ile değerlendirdiğimizde bana 'turp gibiyim' dedi. DDK raporunda da Özal'ın sağlığında bir risk olmadığı yazılmıştı. O zaman hangi rapora dayanarak Başbakan'a böyle bir bilgi verildi, bunun araştırılması gerek. O zaman ki Başakan sonra da Cumhurbaşkanı olan Demirel'in bilgisine başvurulması, sorgulanması gerekiyor.

TÜRKİ CUMHURİYETLERE YAPILAN GEZİDE AĞIRLAŞTIĞINI FARKETTİM


Ben Türk, Cumhuriyetler'e yapılan gezide Özal'ın yanındaydım. Özellikle Türkmenistan'da ağırlaştığını farkettim. Sürekli koluna girerek yürümeye başladım. Azerbaycan'a geldiğimizde ise durum daha da riskli hale gelmeye başladı. Uçakta gazetecilerle, iş adamlarıyla, Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin'le görüştü. Geldikten sonra da rahatsızlık değil yorgunluktan dolayı ağırlaştığını düşündüm.

Özal hastaneye getirlidiğinde yaşıyor muydu?

Ben Özal'ı doktorların hayata döndürme çabaları sırasında gördüm. Hastaneye gelirken görmedim. O nedenle bu konuda fazla bir şey söylemem.

ÖZAL'I KİMLER ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİR?

Şıvgın, Cİhan Haber Ajansı'na verdiği demeçte ise 'Özal'ı kimler öldürmüş olabilir?' yönündeki  soruyu yanıtladı. Şıvgın, "Türkiye'nin büyümesini istemeyen içerde ve dışarıda güçler var. Bu güçler zaten Özal'a bir suikast yaptılar, başaramadılar. Suikasttan sonra da başka denemeleri, başka çalışmaları oldu. Ama şu anda geldiğimiz nokta netleşirse tablo ortaya çıkacak. Henüz erken, rapor bir yayınlansın. Rapor Türkiye'nin gündemine çok değişik şeyleri getirebilir. Tartışmalar boyut değiştirebilir. Farklı şeyler çıkabilir. Ortada şu an tam bir rapor yok. Rapor somut olarak ortaya konsun, ona göre tartışalım." dedi.