BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.415,85
HABER /  GÜNCEL

Özal'ın naaşının çürümemesiyle ilgili olay iddia

Tıp uzmanları ile ilahiyatçılar bu sorunun yanıtını arıyor. Doktorlar arasında uzlaşma yok. İlahiyatçılar açısından da durum öyle.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL) - Turgut Özal'ın mezarı açıldığında kimse böyle bir sürpriz beklemiyordu. Ceset 19 yıl sonra mezardan bozulmamış olarak çıkmıştı.
Peki bu nasıl olmuştu?
İslam'daki şehidin naaşı çürümez inancı mı gerçek olmuştu?
Tıp bu duruma ne diyordu? 

Habertürk ekranlarındaki Gün Ortası programında çok önemli bir isim vardı. Bu isim Turgut Özal'ın naaşını defin için hazırlayan ve o dönem GATA'da Tabip Binbaşı olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz'dı...

DİN ADAMLARI NE DİYOR? 

Tıp uzmanları gibi ilahiyatçılar da bu konuda birbirlerinden farklı düşünüyorlar. 

İlahiyatçı yazar Arif Arslan'a göre bu durum yalnızca mucize kavramıyla açıklanabilir.

ÖZAL MÜBAREK BİR İNSANDI O YÜZDEN ÇÜRÜMEDİ haberini OKUMAK için TIKLAYIN!


ÇÜRÜMEMESİ YÜCE İNSAN MANASINA GELMEZ

Programa telefonla katılan ilahiyatçı Ali Rıza Demircan ise "İslamdaki çürümeyen cesetler" kavramına açıklık getirdi ve "İslamdaki hadis peygamberlere ilişkindir. Toprağın peygamber cesetlerini çürütmesi haramdır. Özal'ın naaşının çürümemiş olması onun yüce bir insan olduğu şeklinde değerlendirilemez" dedi. 

1.20121005155358.jpg

ÖZAL'IN NAAŞINI YIKAYAN PROFESÖR

Özal'ın naaşını yıkayan ve inceleme yapan Prof. Sarsılmaz, "Cenazesini infeksiyon adını verdiğimiz gözle muayene ile kontrol ettim. Ezik, itme, darp varmı diye... Tonton, güzel, ürkütmeyen bir görüntüsü vardı. Darbe yoktu ama bütün bunlar herhangi bir şey olmadığına delil değildir. Çünkü otopsi yapılması yüzde yüz gerekliydi" dedi. 

BEYNE BİR ŞEY VERMEDİK NASIL OLDU DA ÇÜRÜMEDİ?

Özal'ın cenazesinin 19 yıl boyunca bozulmadan kalmasıyla ilgili olarak da Prof. Sarsılmaz, "Özal'ın naaşında alt kısımlar kemik hale geldiği halde üst kısımlar ve beyin tamamen korunuyor. Formandit alt tarafa verilmedi ama vücut boşluklarına verildi. Bu anlamda vücut boşluklarının korunması tamamen tabii birşey olabilir. Peki beyin de korunmuş. Biz beyine herhangi bir madde vermedik. O nasıl korunuyor. Bunu bilimsel olarak açıklayamıyoruz" diyerek çarpıcı bir noktaya işaret etti. 

BİLİMLE İZAH EDİLEBİLECEK BİR DURUM DEĞİL

Profesör Sarsılmaz'a göre bu durumun bilimsel bir açıklaması yok. Sarsılmaz dini inançları işaret etti ve şöyle dedi;

"Sevilen, tanınan bir insan inancımız gereği bu insanların kabirlerinde korunabileceğine dair bilgiler var. Bu noktadan kesinlikle o safhaya gözatmak gerekli. Buna fizikle-metafisiz arasındaki bağ diyoruz. Akıl ile ruhu bilimsel olarak ispat edemiyoruz. Bu noktada bilimin yetersiz gibi durduğunu ifade etmek istedim. rahmetli de de inancımız gereği saf temiz insanların devlet büyüklerinini definlerinde farklı bir anlam yüklü olabilir". 


CESET 2 DURUMDA ÇÜRÜMÜYOR

Profesör Mustafa Sarsılmaz'a göre ortada olağanüstü bir durum vardı. Ancak meslektaşı İstanbul 

SEVİL ATASOY NE DEMİŞTİ?

Turgut Özal'ın naaşı mezardan çıkarıldığında tıp dünyası şaşkına dönmüştü. 

Zira Özal'ın cesedi çürümemiş ve sağlam kalmıştı. 

Bunun sebebi neydi? ÖZAL'IN NAAŞINDA MUCİZE GERÇEKLEŞTİ haberinden OKUYABİLİRSİNİZ 

Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp uzmanı Profesör doktor Nevzat Alkan çok farklı düşünüyor. Profesör Alkan'a göre olağanüstülük yok ve bu tıp açısından açıklanabilir bir durum. 

Özal'ın naaşının 19 yıl sonra mezardan çürümeden çıkmasını öngörmediklerini ama bunun şaşırtıcı bir durum olmadığını belirten Prof. Dr. Alkan, cesedin neden çürümediğini şöyle izah etti;

"Buna benzer vakalarla karşılaştık. Çürümeyi 2 durum durduruyor.
Birincisi sıcak iklimlerdeki (çöl iklimi gibi) mumyalaşma...
İkincisi ise rutubetli nemli ortamda vücuttaki yağ ile reaksiyona girerek sabunlaşma.
Merhum ÖZAL için tespit edilen durum sabunlaşma.

19 YIL DEĞİL 109 YILDA GEÇSE ÇÜRÜMEZ

Bu cenaze açılmadan hiç aklımıza gelmemişti. Ancak sabunlaşma olduğunda 19 yıl değil 109 yılda geçse cenaze çürümeyebilir. Çünkü çürüme böyle bir durumda ya yavaşlıyor ya da duruyor. Burada durmuş. Şaşırmadık. Bu tıbben izah edilebiliyor. "



(NOT: Bu haber internethaber.com özel içeriğidir. 20 gazetenin sitesi dışındaki internet haber siteleri kaynak göstererek kullanabilir)