BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  POLİTİKA

Özalı ÖLDÜREN dosya!

Orakoğlu 'Özal'ı öldüren ismi bildiğini söyledi. 'İpekçi, Mumcu, Bitlis de aynı sebeple öldü' dedi.

Abone ol

İstihbaratçı Bülent Orakoğlu Turgut Özal'ın öldürüldüğünü ileri sürerek "Suikasti tezgahlayan üst düzey bir devlet görevlisi. Adını da biliyorum" dedi.

Orakoğlu, İpekçi, Mumcu ve Özal'ın gizli bir PKK dosyayısını okuduktan sonra öldürüldüklerini söyledi.

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ı öldürüldüğünü suikastı tezgahlayan kişinin ise devletin üst düzey yönetiminden biri olduğunu ileri sürdü.
 
Henüz piyasaya verilmeyen Haberajanda dergisine röportaj veren Orakoğlu, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Eşref Bitlis ve Turgut Özal'ın PKK derin devlet ilişkisine yer verilen bir dosyayı okuduktan sonra öldürüldüklerini ileri sürdü.

DOSYAYI OKUYAN ÖLDÜ

Orakoğlu, Abdi İpekçi'ye öldürülmeden hemen önce bir dosya geldiğini, dosyada bir devlet örgütlenmesinin bilgilerinin yer aldığını söyledi.

İpekçi dosyayı aldıktan hemen sonra CIA'in Ankara temsilcisine gelerek, dosyadaki devlet örgütlenmesini sorduğunu iddia eden Orakoğlu, İpekçi'nin dosyaya ulaştığını açık ettikten çok kısa bir süre sonra öldürüldüğünü söyledi.

Öldürülmeden üç gün önce benzer bir dosyanın da gazeteci Uğur Mumcu'ya da geldiğini ileri süren Orakoğlu Mumcu'nun Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı aradığını Özal'a ulaşamayınca da dönemin Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Eşref Bitlis'e telefonla dosyadaki bilgileri anlattığını iddia etti.

Orakoğlu'na göre Bitlis'le yaptığı telefon görüşmesinden üç sonra Mumcu bombalı bir saldırıyla öldürüldü.

Mumcu'dan çok kısa bir süre sonra da Orgeneral Bitlis'in uçağı düşürülerek öldürüldü.

Orgeneral Bitlis'in ölümünden iki ay sonra da Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Çankaya Köşkü'nde geçirdiği bir kalp krizi sonrasında hayatını kaybettiğini hatırlatan Orakoğlu Özal'ın da kontrgerilla tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü. Özal suikastını üst düzey bir devlet görevlisinin organize ettiğini ileri süren Orakoğlu, röportajda ısrarlı sorulara rağmen "Bu ismi biliyorum ama söyleyemem" dedi.