BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  POLİTİKA

Özal Türkiye'ye vizyon kazandırdı

DP Kütahya İl Başkanı Atila Palangalı, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı ölümünün 17. yılında minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

Abone ol

Demokrat Parti Kütahya İl Başkanı Palangalı, "Türkiye’ye değişim yaşatan ve vizyon kazandıran Demokrat Parti ile birleşen Anavatan Partisi’nin Kurucusu, Eski Başbakanlarımızdan ve Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı rahmetle anıyoruz" dedi.

Palangalı, Özal’ın 17. ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “12 Eylül askeri darbesiyle demokrasinin askıya alınması sonrası Adalet Partisi’nin (AP) kapatılmasından ve AP’nin Genel Başkanı Süleyman Demirel ve birçok Adalet Partiliye (AP) siyasi yasak konulmasından sonra yeniden çok partili siyasete ve demokrasiye geçiş döneminde sağduyulu Türk seçmeni, Turgut Özal’ın liderliğinde kurulan Anavatan Partisini (ANAP), Adalet Partisi’nin yani demokrat misyonun devamı olarak kabul etmiş, sağın temsilcisi olarak Türk milleti tarafından serbest seçimlerde iktidara getirilerek, genel başkanı Turgut Özal başbakan olmuştur. Özal’ın başbakan olduğu dönemlerde yapılan icraatlarla Türkiye dışa açılma politikası ile dış dünyayla entegre olarak çok büyük değişimi başlatmıştır.

Özal’lı dönemlerde ülke otoyollarla tanışmış, teknolojide gelişmeler yaşamaya başlamış ve önemli kalkınma hamlelerine imza atmıştır.Cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde de, Türkiye’nin özellikle dış dünya ve Türki Cumhuriyetlerle ilişkilerinin gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Özal gerek başbakan ve gerekse Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyetinin 1983’den 1993’e kadar on yılında en çok adından söz edilen siyasetçisi ve devlet adamı olmuştur. İleriyi gören bir siyasetçi olan Özal, Türkiye’ye vizyon kazandırmıştır. Bugün Özal’ın hizmet zihniyeti ve vizyonu, mirası Demokrat Parti’yle bütünleşen birbirinden değerli Özal sevdalılarıyla aynı heyecanla devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 17 Nisan 1993’de aramızdan ayrılan merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı bir kere daha rahmet ve saygıyla anıyoruz.”