BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.475,38
HABER /  GÜNCEL

Öz babaları iki küçük kızı taciz etti

14 ve 16 yaşındaki kızların büyük dramı.. Babalarının cinsel istismarına uğradıklarını ileri süren kızların anlattıkları utandırdı.

Abone ol

Anne felçli ve yatalak, ailenin ekonomik durumları kötü. Bir yanda ise babalarının tacizine uğradıkları tespit edilen iki genç kız.

Sakarya'da 14 ve 16 yaşlarındaki iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan baba 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Son duruşmada konuşan kızlardan S.P. babasının kıskançlıktan sokağa çıkarmadığını ve yazın bile boğazlı kazak giydirdiğini söyledi.

Hendek ilçesinde geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda, E.P. (14) ve S.P.(16) adlı kız kardeşler, öz babaları T.F'nin (39) kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu belirterek emniyet güçlerine şikayette bulundu. Çocukların şikayeti üzerine gözaltına alınan baba T.F. tutuklanarak cezaevine konuldu. Öz kızlarına çeşitli tarihlerde cinsel istismarda bulunduğu belirlenen T.F. hakkında Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'öz çocuklarına cinsel nitelikli cinsel istismarda bulunmak' suçundan dava açıldı.

RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nca düzenlenen raporda S.D'nin cinsel istismar fiili nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu E.P'de rastlanan cinsel istismara ait belirtilerin bugün itibariyle ruhsal bozukluk olarak değerlendirilemeyeceği kaydedildi.

BABADAN HARÇLIK İDDİASI

8 aydır tutuklu olarak yargılanan T.F. bugün Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Mahkemede son savunmasını yapan T.F., kızlarına yönelik yaptığı öne sürülen cinsel istismar fiil ve hareketlerini gerçekleştirmediğini iddia etti. Suçlamaları kabul etmediğini anlatan T.F., "Küçük kızlarımın beni suçlama nedenleri fakirliktir. Ben kızlarımın istediği harçlıkları tam olarak karşılayamıyordum. Beni suçlamalarının nedeni istedikleri paraları veremem. Onlarla aramda problem olacak bir konu yoktur. Ben onları hala bir baba olarak sevmekteyim." diye konuştu.

KISKANÇLIKTAN YAZIN BOĞAZLI KAZAK GİYDİRİRDİ

Tacize uğrayan çocuklardan S.P. babasından korktuğu için konuyu gündeme getiremediğini belirtti. Ekonomik sorunlar nedeniyle babalarına suç atmalarının mümkün olmadığını ifade eden S.P, şunları söyledi: "Şimdi bile ekonomik yönden çok daha kötü durumdayız. Babam beni o kadar çok kıskanırdı ki eve gelen akrabalarımızı öpmem ve ilgilenmemden bile kıskanırdı. Kıskançlıktan sokağa salmadı. Kıskançlığı o kadar ileri gitmişti ki beni okuldan bile almıştı. Kıskançlıktan bana yazın boğazlı kazak giydirirdi."

ANNELERİ YATALAK

Annesinin felç geçirdiğini ve yatalak olduğunu söyleyen E.P. ise, "Babam bana 'bu olayı birine söylersen seni ve kardeşini öldürürüm' diyerek beni tehdit etti." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık T.F'yi, olay tarihinde 15 yaşını ikmal etmemiş öz kızı olan E.P'ye babalık sıfatının sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle cinsel istismar eylemini gerçekleştirdiğinden 6 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığı olay tarihinde 15 yaşını ikmal etmemiş öz kızı olan S.P'ye yönelik olarak tehditle ve babalık sıfatının sağlamış olduğu nüfuzu kötüye kullanarak, zincirleme olarak ruh sağlığının bozulmasına neden olacak şekilde cinsel istismarda bulunmak suçundan da 28 yıl 1 ay hapis olmak üzere toplam 34 yıl hapis cezasına çarptırdı.