BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13
HABER /  DÜNYA

Oyunculardan Emek Sineması eylemcilerine destek

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen dizi oyuncuları, Emek Sineması’nın yıkılmasını engellemek amacıyla düzenlenen gö...

Abone ol

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen dizi oyuncuları, Emek Sineması’nın yıkılmasını engellemek amacıyla düzenlenen gösteri sırasında yaşanan arbedede gözaltına alındıktan sonra bugün yargılanmalarına başlanan 4 kişiye destek verdi. Oyuncular, davada yargılanacak olan sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini istedi.
7 Nisan 2013 tarihinde İstanbul Film Festivali kutlamaları sırasında, tarihi Emek Sineması’nın kapatılması kararını protesto eden grup ile polis arasında çıkan olaylar sırasında gözaltına alınanlar hakkında açılan davanın ilk duruşması öncesi aralarında bazı dizi sanatçıları ile yönetmenlerin de bulunduğu yaklaşık 50 kişilik bir grup, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde saat 11.00’de bir araya geldi.
Basın açıklamasına oyuncu Devin Özgür Çınar ve yönetmen Seren Yüce, Tolga Karaçelik’inde bulunduğu çok sayıda oyuncuda katılarak destek verdi. Yaklaşık 100 kişilik grup adına açıklamayı oyuncu Tülin Özen yaptı.
Emek Sineması’na sahip çıkarak sadece bir kültür varlığına ve hafızasına değil, aynı zamanda kentin müşterek alanlarına ve bu alanlar üzerindeki söz hakkımıza sahip çıktıklarını ifade eden Özen “7 Nisan’da yapılan Emek Sineması eyleminde devletin kolluk güçlerinin, sinemasına sahip çıkan insanlara karşı nasıl sermayeyi koruduğunu hep beraber gördük. Hem hukuka aykırı hem de insanların nezdinde gayrimeşru olan bir yapıya ‘zarar gelmesin’ diye, Yeşilçam Sokağı hukuksuz bir şekilde bizlere kapatıldı, biber gazı ve tazyikli suyla şiddet uygulanmak suretiyle anayasal hakkımız gasp edildi. Bununla da yetinilmedi, göstericilerden dördü gelişigüzel gözaltına alındı. Bugün gözaltına alınan arkadaşlarımız Berke Göl, Hazar Berk Büyüktunca, Mehmet Ferit Aka ve Özgür İpek hakkında toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefetten altı yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görülüyor. Dört yıl boyunca sinemasına sahip çıkan; gösteri ve yürüyüş yaparak hakkını arama ‘suç’unu bu dört arkadaşımızla paylaşan herkes bugün burada. Adalet yerini bulduğunda hep birlikte beraat edeceğiz" dedi.
(İHA)