BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,31
HABER /  GÜNCEL

Öyle bir davranışa imza attılar ki...

Manisa’nın Yunus Emre ilçesindeki Taytanlı İlhan İlkokulu’nda öğretmenler okulun boya ve badanasını yaptı.

Abone ol

Okulun duvarlarını kendi imkanlarıyla boyayan öğretmenleri gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemezken, fedakar öğretmenler bu işi severek yaptıklarını söyledi.

Okulun boya ve badanasını yapan öğretmenler, bu işi gönüllü yaptıklarını bildirdi. Bir yandan okulun duvarlarını boyayarak örnek bir davranış sergileyen öğretmenler, diğer yandan da okula yeni kayıt yapmaya gelen öğrencilerin kaydını yapmayı ihmal etmedi.

Eline aldığı rulo ile okul duvarlarını boyayan okulun müdür yardımcısı Maksut Bolyurt, “Kendi isteğimizle bunu yapıyoruz. İsteyerek severek yani okula bir katkımız olsun. Normalde mesai saatindeyiz. Arkadaşlarla hep beraber ne yapabiliriz diye düşündük. Okulu boyayalım dedik. Okula katkımız olsun diye. İhtiyacımızda vardı. Dışarıdan boya yaptırmaya kalksak bir sürü para tutardı. Hem devletimize katkımız olsun diye severek yapıyoruz. Bir sıkıntımız yok” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yener Tekin, şunları söyledi: “Okulumuzun boya ve badanaya ihtiyacı vardı. Geçen yıllardan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden aldığımız malzemeler ve arkadaşlarımızın müdür başyardımcılarımızın ve personel arkadaşlarımızın emekleri ile bizde verilen bu malzemeyi kendi çapımızda değerlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü diğer imkanlarla yapılamadı ve ben bu arkadaşlarımızın vermiş oldukları bu öz emeğe teşekkür ediyorum. Biz normal mesaimizde ekmek yediğimiz kuruma bir hizmet yapıyoruz. Yapabildiğimizi yapacağız. Yapamadıklarımızı inşallah ilçe veya il milli eğitim müdürlüğümüz tarafından değerlendirilecek. Buna inanıyor ve güveniyorum. Bu şekilde 2014-2015 eğitim-öğretim yılına bir hazırlık çalışması başlatmış bulunuyoruz. Sadece çalıştığımız kuruma hizmet amaçlı yapıyoruz.” 

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek fedakar öğretmenlere sergiledikleri örnek davranış nedeniyle teşekkür eden Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürvekili Metin Çengel de, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaz dönemi olduğu için öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz izindeler. Okulu eğitim-öğretime hazırlamak adına okul müdürümüz başkanlığında okul müdür başyardımcımız ve müdür yardımcımız okulumuzda yaz döneminde çalışmakta olan personel tamamen kendi imkanlarıyla temin ettikleri boyalar ile okulun kuşak boyalarını yapıyor. Bende bu çalışmaları yerinde görmek için okulumuzu ziyarete geldim. Okul müdürümüz çalışma hakkında bilgilendirdi, bu örnek çalışmadan dolayı okul müdürümüz başta olmak üzere bütün personelimizi ve arkadaşlarımızı kutluyorum. Yani her şeyi bir üst kurumdan veya devletten beklemek yerine arkadaşlarımız var olan ihtiyacı tespit etmişler. Kendi imkanları çerçevesinde bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyorlar. Örnek bir proje örnek bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Tekrar arkadaşları kutluyorum.”