BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Oylar mermiden daha tesirli

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, vatandaşları partisine oy vermeye çağırırken ilginç bin benzetmede bulundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Sandığa atacağınız her bir oy, cephede düşmana sıkılan mermiden daha tesirlidir'' dedi.

Kamalak, partisince Trabzon Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve sağanak nedeniyle bir saat geç başlayan mitingde, Fatih'in nesli olduklarını belirterek, ''Daha önce hangi partiye oy vermiş olursanız olun, eğer dedeniz Fatih aramızda olsaydı yarın hangi partiye oy verecek idiyse siz de o partiye oy verin. Büyük şehidimiz Ali Şükrü Bey ayağa kalksa yarın sandık başına gitse 'hangi partiye oy verir' diye düşünürseniz ona göre oy verin'' diye konuştu.

Yarın sandık başında seçmenin eline tam 15 partinin ismi yazılı bir pusula verileceğini ifade eden Kamalak, ''Aslında yarınki seçime 15 parti değil, sadece 2 parti girmektedir. Fikir bakımından, dünya görüşü açısından, inanç sistemi yönünden sadece iki parti girmektedir. Yani oylarınızı iki partiden birine vereceksiniz yarın. Bu iki partiden birisi, milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi'dir. Öteki parti ise Saadet Partisi dışındaki diğerleri, diğerleri, diğerleridir'' dedi.

Kamalak, Saadet Partisi dışında 'AB'ye hayır, İslam birliğine evet' diyen başka bir parti olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Fatih yarın sandık başına gitse AB'ye mi evet derdi, İslam birliğine mi? Oyunuzu ona göre verin. AB dedikleri şeyi kim kurmuş? Haçlılar değil mi? Çanakkale'de dedelerinizi şehit edenler Haçlılar değil mi? Haçlı birliğini kuranlar İngilizler, Fransızlar kendilerini nasıl tarif ediyor, 'AB bir Hristiyan birliği' demiyor mu? Fatih yarın sandık başına gitse Hristiyan birliğinden yana mı oy kullanır, yoksa İslam birliğinden yana mı? Trabzonlum vicdanına danış, oyunu ona göre kullan.''

Saadet Partisi hariç diğer partilerin hepsinin batıcı olduğunu öne süren Kamalak, şunları söyledi:

''Onlar Avrupa işbirlikçisidir. Biz İslami görüşten, İslam birliğinden yanayız. Bizim dışımızdaki diğer bütün partiler işbirlikçidir. Hepsi zalimden yanadır, güçlüden yanadır, Firavun'dan yanadır, Nemrut'tan yanadır. Irak'ta başlarına Amerikan bombası patlayan Hasanlar, Hüseyinler, Ayşeler, Fatmalar sizlerin kardeşi değil mi? Bu münasebetle net söylüyorum, AK Parti'ye oy veren kardeşlerime söylüyorum, Fatihlerin torunlarına söylüyorum, can kardeşlerim siz mi değiştiniz, kitabınız mı değişti? Kitabınızda, 'Müslüman Müslümanın kardeşi' diye yazıyor ama sana bakıyorum zalimlerle kol kola girmiş olan bir partiye destek veriyorsun. Zalime yardım eden, o zalimin fiiline iştirak etmiş olmaz mı? Yarın oy verirken buna göre oy verin. Eğer zalimi destekleyecekseniz oyunuz farklı sandığa gidecek, mazlumdan yana tavır koyacaksanız adres belli, Saadet Partisi.''

''YARIM YAMALAK İŞLER MİLLİ GÖRÜŞ ELİNDE TEK TEK DÜZELTİLECEKTİR''

Partililere, ''aranızda domuz eti yiyen var mı'' diye soran Kamalak, ''Domuz kasaplık hayvan haline getirildi. Kim getirdi? Zinayı suç olmaktan kim çıkardı? Hatay'da dinler bahçesi diye bir bahçe açmışlar, şahadet kelimesinin ikinci kısmı yok orada. Ben haber veriyorum, yuh çekesiniz diye değil. Kararınızı ona göre verin. Oy vermek vekaletname vermektir. Bu sebeple sandığa atacağınız her bir oy, cephede düşmana sıkılan mermiden daha tesirlidir. Çünkü savaşın sonucu masada belirleniyor. Masaya kimin oturacağını ise sizin oylarınız tayin ediyor'' diye konuştu.

Üreticilerin ürünlerinin bütünüyle heba edildiğini öne süren Kamalak, ''Biz iktidara gelirsek burası serbest bölge ilan edilecek. Buradan İran'a kadar ulaşım yolu açılacaktır. Yine buradan Şanlıurfa'ya, GAP bölgesine kadar zincirleme yollar birbirine bağlanacaktır. Tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçilecektir. Biz bunu daha önce yaptık, yine yaparız. Tek çare Saadet. O yüzden diyoruz ki, Saadet Partisi Türkiye'nin 61. veyahut 62. partisi değildir, bir alternatif de değildir, tek çaredir'' dedi.

Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılı için çılgın projelerden bahsettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan öbür taraftan da bu seçim döneminin kendisi için son dönem olduğunu söylüyor. Bu dönemde seçilen milletvekillerinin seçim süresi 2015 yılında sona erecek. 2015 yılından 2023 yılına sekiz yıl var. Peki Sayın Başbakan 2015 yılında milletvekili olmayacağına göre başbakan da olmayacak demektir. Bu projeleri nasıl gerçekleştirecek? Trabzonlunun 2023 yılındaki projelere mi ihtiyacı var, yoksa en yakın zamanda iş ihtiyacı mı var? Yatırım yapmayan bir ülkenin işsizlik sorununu çözmesi, fakirliği yenmesi mümkün mü? Biz bunun için geliyoruz. Okumak isteyen öğrencilerimize imkan sağlamak amacıyla üniversite harçlarını kaldırmak için geliyoruz. İşçimizin, memurumuzun, emeklimizin, esnafımızın durumunu biliyoruz ve o sebeple tıpkı 1996'da olduğu gibi, işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam vermek için geliyoruz.''

''Kurtar bizi Kamalak, işler yarım yamalak'' sloganları üzerine Kamalak, ''İnşallah o yarım yamalak işler milli görüş elinde tek tek düzeltilecektir. Çiftçimize, kamyoncumuza mazot projesiyle geliyoruz. Bir binayı yapan usta bir benzerini yapamaz mı? Sayın Başbakan, 'uçak, helikopter yapacağız' diyor. Ne zaman? 2023 yılında. Biz 40 yıldan bu yana ağır sanayi, milli sanayi, yerli sanayi diye çırpınıyoruz. 40, 50 sene sonra dediğimiz noktaya geliyorlar'' dedi.