BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Oylama sonucu vekilleri fena şaşırttı

TBMM'de oylanan ve yerel seçimlerin tarihini öne alan teklifin oylamasında çıkan sonuç herkesi şaşkına çevirdi.

Abone ol

TBMM'de yerel seçimlerin tarihini öne alan teklifin kabulünde 367 yeter sayısının bulanamaması topu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e attı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sandıktan 367 yeter sayısının çıkmaması ise başta iktidar partisi üyeleri olmak üzere Meclis'teki vekilleri şoke etti.

OYLAMAYA KATILMAYAN VEKİLLER... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İşte sonuç hakkındaki yorumlar...

CANİKLİ:ZORUNLU OLARAK REFERANDUMA GİDER

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Anayasa'ya göre Anayasa değişikliğinin, 330 ile 367 arasındaki bir oyla kabul edilmesi durumunda zorunlu olarak referanduma gideceğini söyledi.

Canikli, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda, 72 ret oyuna karşın 360 oyla kabul edilmesini değerlendirdi.

Anayasa'ya göre Anayasa değişikliğinin, 330 ile 367 arasındaki bir oyla kabul edilmesi durumunda zorunlu olarak referanduma gideceğini belirten Canikli, ''367'nin üzerinde olsaydı Cumhurbaşkanının takdirine bağlıydı'' dedi.

Canikli, ''Referandum ne zaman yapılır?'' sorusu üzerine, ''Şu an itibariyle bir şey söylemek zor'' dedi. Nurettin Canikli, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylaması halinde teknik olarak zaten referanduma gider'' diye konuştu.

ŞAHİN: 367'NİN ALTINDA KALMASINI BEKLEMİYORDUM

AK Parti Mehmet Ali Şahin, oylamaya sonucuyla ilgili olarak "367'nin altında kalmasını beklemiyordum" diye konuştu.

BURHAN KUZU: ÇABUK İADE EDERSE YENİDEN GÖRÜŞÜRÜZ

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, mahalli seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin referandum eşiğinde kabul edilmesiyle ilgili olarak ''Cumhurbaşkanı ya referanduma götürecek ya da iade edecek. Çabuk iade ederse yeniden görüşürüz'' dedi.

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK:MECLİS İRADESİ BU YÖNDE TECELLİ ETTİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören teklifin referandum eşiğinde kabul edilmesine ilişkin, ''Şimdi Sayın Cumhurbaşkanının tasarrufuna bağlı. Ya iade edebilir veya referanduma gönderebilir. Ayrıca partilerin değerlendirme yapması gerekiyor. Meclis iradesi bu yönde tecelli etti'' dedi.

BAHÇELİ: MHP OYLAMADA FİRE VERMEMİŞTİR

"Kimse MHP üzerinde gölge kurmaya çalışmasın. MHP oylamada fire vermemiştir" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise TBMM'deki oylamayla ilgili olarak da 'Böyle bir sonuç beklemiyordum' diye konuştu.

İYİMAYA: GÜL GERİ YOLLARSA 367 OY GEREKECEK

AK Parti'den Ahmet İyimaya da 'Sayın Abdullah Gül geri gönderirse 367 oy gerekecek. Onaylarsa zorunlu olarak referandum süreci başlar" dedi.