BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL

Öykü Karayel kimdir kaç yaşında Can Bonomo ile evlendi

Öykü Karayel kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve hangi dizilerde oynadı soruları şarkıcı Can Bonomo ile evliliğinin ardından merak konusu oldu. Birçoğumuzun Kuzey Güney dizisinde cemre rolüyle tanıdığı Öykü Karayel 11 Temmuz'da evlendi. 28 yaşında evlenen Öykü Karayel'in gelinliğini ise kardeşi çizdiği resimlerden ilham alarak tasarladı.

Abone ol

Öykü Karayel kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Öykü Karayel'in gelinliğini nasıldı, kim tasarladı ve dikti soruları merak konusu oldu. Aylardır şarkıcı Can Bonomo ile birlikte olan güzel oyuncu Öykü Karayel sonunda evlendi. Merakla beklenen düğün 11 Temmuz'da davetliler eşliğinde yapıldı. Düğünden çok Öykü Karayel'in gelinliği konuşuldu. Çok sade ve sıradan bulunan gelinlik hakkında yapılan yorumlara Öykü Karayel'in arkadaşı cevap verdi ve gelinliği Öykü Karayel'in kardeşinin tasarladığını söyledi. Gelinlik üzerindeki gelin-damat resimlerini ise Öykü Karayel küçükken çizmiş. Peki son günlerin konuşulan ismi Öykü Karayel  kimdir, aslen nereli, hangi dizilerde rol aldı...

ÖYKÜ KARAYEL KİMDİR: Öykü Karayel kimdir, Öykü Karayel, 1990 yılında tek yumurta ikizi kardeşi Ezgi ile İstanbul'da doğmuştur. Çemberlitaş Kız Lisesi mezun oldu. Lise son sınıfta iken Kenter Tiyatrosu akademisinde kısa bir eğitim aldı ve daha sonra 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. Konservatuarda iken beş ay değişim programıyla birlikte Londra'ya tiyatro okumaya gitti.

Daha konservatuar öğrencisi iken Tiyatro Krek'de 2010 yılında oynamaya başlayan "Güzel Şeyler Bizim Tarafta" adlı oyunda Ayşe rolünü oynamaya başladı.

CAN BONOMO İLE EVLİLİĞİ: İlk profesyonel deneyimi olan, "Güzel Şeyler Bizim Tarafta" adlı tiyatro oyunundaki "Ayşe" rolüyle, 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri'nde, "Efes Özel Ödülü"nü ve "Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü"nü kazandı.

2011-2013 yılları arasında "Kuzey Güney" adlı dizide Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Bade İşçil, Merve Boluğur, Mustafa Avkıran, Zerrin Tekindor, Hale Soygazi, Kaan Taşaner ile birlikte rol aldı. Öykü Karayel, aynı zamanda sertifikalı bir su altı dalış uzmanıdır.

Ödülleri :

2011 – 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri- Efes Özel Ödülü – Güzel Şeyler Bizim Tarafta

2011 – Tiyatro Eleştirmenleri Birliği – Genç Yetenek Ödülü- Güzel Şeyler Bizim Tarafta

Oynadığı Tiyatro Oyunları:

2014 – Katil Joe, (yazan: Tracy Letts), tiyatro.iN

2010 – Güzel Şeyler Bizim Tarafta, (yazan: Berkun Oya), Tiyatro Krek

Filmleri ve Dizileri :

2011-2013 – Kuzey Güney (Tv dizisi)

2017-2018 - Kalp Atışı (Tv dizisi)