BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,59
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

OYAK Çimento ilk çeyrekte rekor kırdı

OYAK Çimento Grubu yurt içi satış tonajını ilk çeyrek sonunda 2013 yılının aynı dönemine göre %30 yükseltti.

Abone ol

OYAK Otomotiv ve Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, 2014 yılı ilk çeyrek sonuçlarını, yılın ilerleyen günlerine ait beklentilerini ve Grubun gelişim ve yatırım planlarını değerlendirdi.

OYAK Çimento Grubu olumlu hava koşulları, yerel seçimler, devam eden büyük projeler ve diğer altyapı yatırımlarının etkisi ile yurtiçi satış tonajını ilk çeyrek sonunda 2013 yılının aynı dönemine göre %30 yükseltti.

Grup toplam cirosunu %35 artırırken, net karını ise 3 katına çıkardı. Türkiye?nin 6 coğrafi bölgesinde faaliyet gösteren OYAK Çimento Grubu, halka açık 5 çimento ve bunlara dikey olarak entegre beton ve kağıt torba şirketlerinden oluşmaktadır.

Yıllık 8.5 milyon ton klinker kapasitesi ve %14 cari pazar payı ile Türkiye'nin en büyük çimento grubudur. Şirketlerinin illerinde yıllardır Vergi Rekortmeni olduğuna vurgu yapan Çağlar, başarılı neticelerimiz ile illerimizin ve Türkiye'nin kalkınmasına her anlamda destek olmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi. Yıllardır sürdürülebilir büyümenin anahtarı olarak gördüğü verimlilik esası ile şirketlerini yönettiğini söyleyen OYAK Otomotiv ve Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, şirketlerinin 2014 ilk çeyrek sonuçlarının da bunun göstergesi olduğunu iletti.

Kaynak: Emlakofis