BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Oxford: Çocuk fuhuşu çetesi mahkûm oldu

İngiltere'nin Oxford bölgesinde çocukları cinsel amaçla istismar eden 7 çete üyesi mahkûm oldu.

Abone ol

İngiltere'nin Oxford bölgesinde çocukları cinsel amaçla istismar eden 7 çete üyesi mahkûm oldu.

Çete üyelerinin yaşlakı 11-15 arasındaki altı kız çocuğuna uyuşturucu verdiğini ve sadistçe davrandığı tespit edildi.

Çinsel ilişkiye zorlanan kız çocuklarının dövüldüğü, tehdit edildiği ve bazı yerlerinin yakıldığı belirlendi.

2004-2012 arasındaki tecavüz ve çocuk fuhuşu suçlamlalarıyla ilgili cezalar 26 Haziran'da belli olacak.

Mağdurların, çok sayıda erkeğe pazarlanacaklarını bildiklerinden, daha az acı çekmek için büyük miktarda uyuşturucu kullandığı ortaya çıktı.

Çocukların İngiltere'nin çeşitli bölgelerine götürülüp pazarlandıktan sonra Oxford'a yaralı ve cinsel hastalık bulaşmış halde döndüğü belirtiliyor.

13 yaşındaki bir çocuk erkeklere pazarlandığı sırada aşırı miktarda kokain verildiği için fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı da dava dosyasına girdi.

11 yaşındayken Mohammed Karrar adlı kişiye aşık olduğunu ancak daha sonra bu kişinin kendisini dövdüğünü ve uygunsuz koşullarda kürtaja zorladığını söyleyen mağdurlardan biri başından geçenleri şöyle anlattı: "O sırada bunun benim kararım olduğunu ve hoş olduğunu düşünüyordum ama yıllar geçtikçe benim bir seçimim olmadığını gördüm. Hayır desem de söz hakkım yoktu. Bu sözde normal bir ilişkiydi ama şimdi biliyorum ki normal bir ilişki değildi. Çocuktum. Beni sevdiğini söyledi. 15 yaşına geldiğimde Suudi Arabistan'a götürüp benimle evleneceğini söyledi. O zaman ona inandım."

Kamar Jamil, Akhtar Dogar, Anjum Doga, Assad Hussain, Mohammed Karrar, Bassam Karrar, Zeeshan Ahmed ve Mohammed Hussain adlı sanıklar; çocuk fuhuşu, tecavüz, zorla çocuk düşürtme ve çocuk yaşta biriyle cinsel ilişkiye girme gibi suçlardan mahkûm oldu.

Mağdurlardan biri, polise iki kez şikayette bulunmasına rağmen kimse hakkında takibat başlatılmadığını açıkladı.

Bir sığınma evi yöneticisinin ise kaçıp geri gelen 14 yaşındaki bir kızın taksi parasını ödemediği ve bu kızın tekrar tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Söz konusu yönetici görevden alındı.