BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Ovacık'ın Komünist başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu hazine arazisini ekip...

OVACIK Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu'nu herkes Türkiye'nin ilk Türkiye Komünist Partisi belediye başkanı olarak biliyor. 2014 yılında seçilen Mehmet Fatih Maçoğlu bu kez organik ürünlerle gündemde. Ürünlerin parası da öğrencilere gidiyor.

Abone ol

Türkiye'nin ilk ve tek TKP'li belediye başkanı olan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu sıradışı işler yapmaya devam ediyor. Geçen yıl Ovacık'ı eğitimdeki başarısı ile gündeme sokan Fatih Mehmet Maçoğlu bu yıl ise organik ürün satışı ile konuşuluyor.

Devlet hazinesine ait 650 dönüm araziye nohut, kuru fasülye ve patates ektiren Fatih Mehmet Maçoğlu bunları internet üzerinden satıyor. Ovacık.com adıyla bir site açtıran belediye başkanı burada satılan ürünlerin parasını da öğrencilere burs olarak dağıtıyor.

Öğrencilere 'organik' burs
Ovacık geçen yıl üniversite sınavlarındaki başarısı ile gündeme gelmişti. İlçede liseden mezun olan 102 öğrencinin tamamı üniversite sınavını kazanarak bir bölümü yerleşmişti. Fatih Mehmet Façoğlu'nun üretip internetten sattığı fasulye ve nohutların parası işte bu öğrencilere gidiyor. 102 öğrencinin 78'i üniversitede, organik fasulye ve nohuttan gelen bursla okuyor.

ovacık belediye başkanı

Ovacık'ta yetiştidilen organik nohutun kilosu 35 liradan satılırken, doğal süzme bal da 64.80 TL. Tamamen organik olan dut kurusu ve polen de satılan sitedeki diğer ürünler.



Daha çok öğrenci okutulsun
Yeni paketlenen organik ürünlerin tanıtımını Twitter hesabından yapan Ovacık Belediye Başkanı Maçoğlu, 'amaç daha çok kazanılsın diye değil, daha çok öğrenci okutulsun diye ricamızdır' diye yazdı.

Ovacık nerede? : Ovacık, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Tunceli iline bağlı bir ilçedir. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Ovacık belediye başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Partili tek belediye başkanıdır. 
tunceli ovacık ilçesi nerede
Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? :  Fatih Mehmet Maçoğlu 20 Aralık 1968 doğumlu. Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun asıl mesleği laborantlık. Tunceli'ye bağlı Çemberlitaş köyü doğumlu olan Fatih Mehmet Maçoğlu, ilköğrenimini Ovacık YİBO'da, orta öğrenimini Bingöl Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı.

Meslek yaşamına 1989 'da Konya'nın Bozkır ilçesinde sağlık memuru olarak başladı. 1992 ile 2007 yılları arasında Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yaptı. 2007 yılından 2014 yılına kadar Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Servis bölümünde Sağlık Memuru olarak çalıştı. 2014 seçimleri ile Ovacık Belediye Başkanı oldu. Fatih Mehmet Maçoğlu evli ve 2 çocuk babası.