BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  EKONOMİ

ÖTV düzenlemesi beyaz eşya ve mobilya ne kadar ucuzlayacak?

ÖTV'si olmayan ürünler ne kadar ucuzlayacak? Uzmanlara göre ÖTV'si sıfırlanan beyaz eşyalarda yüzde 7-8 indirim bekleniyor. KDV oranı düşürülen mobilyalarda ise ucuzlamanın yüzde 10 civarında olması bekleniyor.

Abone ol

ÖTV beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde 30 Nisan’a kadar sıfırlandı. Mobilyadaki KDV ise yüzde 8'e düşürüldü. Düzenlemeyle beyaz eşyada yüzde 7-8, mobilyada da yüzde 10 indirim bekleniyor. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, tüm elektrikli ev aletleri ve beyaz eşyaların yüzde 6,7 olan  ÖTV oranı 30 Nisan'a kadar sıfırlandı.

ÖTV'NİN KALKTIĞI ÜRÜNLER

Kararla birlikte klima, buzdolapları, derin dondurucular, gazla çalışan su ısıtıcıları, termosifonlar, çamaşır ve çamaşır kurutma makineleri, bulaşık makineleri, elektrik süpürgesi, gıda ve meyve presleri ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV 30 Nisan'a kadar kalktı. Liste de televizyon yer almadı.

BEYAZ EŞYADA YÜZDE 7-8 DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

NTV yayınına katılan Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer, ÖTV düzenlemesi sonrası fiyatlarda yüzde 7-8 düşüş beklendiğini söyledi.