BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL

Oturan savcı krizi Meclis'te

Bergama'da Zafer Bayramı törenlerinde ayağa kalmayarak Türkiye'nin gündemine oturan savcı şimdi de Meclis gündeminde

Abone ol

İNTERNET HABER- Bergama Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yüksel, 30 Ağustos törenlerindeki bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmadı.

Vatandaşların protestosuna neden olan olay büyük tepki çekti.

Bu krizi MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis gündemine taşıdı, Vural, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Ergin'e Edirne Kırkpınar Güreşleri sırasında yaşanan tartışmayı anımsatan Vural, Bergama’daki 30 Ağustos törenlerine, ilçeye yeni Hasan Yüksel’in bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmaması üzerine, "Savcı, sizin 'Bayrağa değil sancağa ayağa kalkılır' sözlerinizden mi cesaret aldı?" sorusunu yöneltti.

İşte Vural'ın soruları:

1- Kanunları uygulamakla yetkili olan Cumhuriyet Savcılığı makamını temsil eden bir kişinin bu tutumu hakkında bir işlem başlatılmış mıdır?

2- Cumhuriyet Savcısının bu davranışının altında sizin 8 Temmuz 2013 tarihinde TBMM Genel Kurulunda Edirne’de Kırkpınar Güreşlerinde geleneksel bayrak geçişi töreninde Türk Bayrağı geçerken tüm vatandaşlar bayrağı ayakta alkışlarken, onuncu yıl marşının çalınmasını bahane ederek ayağa kalkmayan Vali’yi savunmak için yapmış olduğunuz “Edirne Kırkpınar güreşlerinde protokoldekilerin ayağa kalkmasını gerektirecek olan şey, hepimizin milli marşı olan İstiklal Marşı’dır.” “Bayrağa değil sancağa ayağa kalkılır” sözleriniz etkili olmuş mudur? Sayın Bergama Savcısının sizin TBMM Genel Kurulundaki bu sözlerinizden cesaret almış olabileceğini düşünüyor musunuz?