BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  GÜNCEL

Otopark aboneliklerinde müthiş artış

Kentte 65 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara otopark hizmeti veren İSPARK'a bir yılda yaklaşık 40 bin abonelik başvurusu geldi

Abone ol

Otoparklarda yer bulma sorunu sürücüleri abonelik sistemine yöneltirken, özellikle Beşiktaş, Eminönü, Fatih, Mecidiyeköy ve Kadıköy'de otopark aboneliklerinde artış gözlendi

Taşıt sahiplerinin günlük hayatında önemli bir yer tutan otopark sorununun çözümü konusunda abonelik sistemine olan talep dikkati çekiyor. 3 milyon taşıtın bulunduğu İstanbul'da her gün 750 yeni araç trafiğe çıkıyor. Bin kişiye 150 aracın düştüğü kentte otopark kapasitesi yaklaşık 300 bin dolayında. Otoparklarda yer bulma sorunu, sürücüleri abonelik sistemine yöneltti. Özellikle Beşiktaş, Eminönü, Fatih, Mecidiyeköy ve Kadıköy'de otopark aboneliklerinde artış gözlendi.

İstanbul'da 65 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veren İSPARK'a bir yılda yaklaşık 40 bin abonelik başvurusu geldi. İSPARK, açık ve katlı otoparklarında 15 bin kapasiteyi abonelere ayırırken, özellikle iş hacminin yoğun olduğu bölgelerde abonelik eğilimi de artıyor.

150 BİN ARAÇ KAPASİTESİNE ULAŞILACAK

Otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik açık ve katlı otoparkların yanı sıra dar alanlarda daha fazla aracın park etmesine olanak saylayacak sistemleri de bu bölgelerde hizmete sokan İSPARK, artan taşıt sahipliğini de göz önünde bulundurarak kentin otopark master haritasını hazırladı. Bu çalışmayla otopark ihtiyacına büyük oranda cevap verecek yer altı otoparkları ve teknolojik sistemler hayata geçirilerek, 2015'te 150 bin araçlık otopark kapasitesine ulaşılacak.

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, kent genelinde sürücülere kaliteli ve hızlı hizmet vermek amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, sürücülere kolaylık olması açısından abonelik hizmeti de verdiklerini söyledi. 

Çevik, özellikle trafiğin yoğun olduğu yerlerde vatandaşların bu talebinin arttığına dikkati çekerek, otopark kapasitesini artıracak çalışma ve yatırımlarda bulunduklarını kaydetti.

Mehmet Çevik, abonelik sistemiyle sürücülere yıllık abonelikte yüzde 10, engellilere, şehit ve gazi yakınlarına ise yüzde 50 indirimle hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.