BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Otomobilde yeni model rüzgarı!

Yeni model rüzgarı Nisanda da sürdü. Birçok marka pazarda ki daralmaya rağmen, yeni modellerini satışa sundu.

Abone ol

Yeni model rüzgarı Nisanda da sürdü. Birçok marka pazarda ki daralmaya rağmen, yeni modellerini satışa sundu. Yeni model rekabeti yıl sonuna kadar devam edecek...

Mercedes'ten iki yeni model

Mercedes-Benz Türk, yeni C-Serisi ve SUV segmentinin yeni üyesi olan yeni GLA'yı Türkiye'de satışa sundu. Bugüne kadar 2.4 milyon adedin üzerinde satarak Mercedes-Benz'in en yüksek satış hacmine ulaşan C-Serisi'nde üç farklı donanım bulunuyor. Avantgarde, Exclusive ve AMG tasarım konseptleri kullanıcılara araçlarını daha fazla kişiselleştirme imkanı sağlıyor. Avantgarde tasarım konsepti, aracın sportif sedan özelliğini ön plana çıkarırken, Exclusive tasarım konsepti incelikli tasarıma ve modern lükse vurgu yapıyor. C-Serisi'nin AMG tasarım konsepti ise araca tamamen sportif bir karakter kazandırıyor. Mercedes-Benz, ürün gamını genişleterek yeni GLA ile başarılı SUV ailesine yepyeni bir üye ekledi. Bu kompakt model, SUV konseptini modern bir şekilde yeniden yorumluyor. Yeni GLA'da kişiselleştirme imkanı sağlayan Urban ve AMG olmak üzere iki farklı tasarım konsepti sunuluyor.

Hyundai i20 1.2 lt GO yola çıktı

Hyundai i20'nin 1.2 litrelik benzinli versiyonu, 'GO' adıyla yepyeni bir donanım seviyesine daha kavuştu. Oldukça zengin donanım seçeneklerine sahip olan Yeni i20 GO'da direksiyondan kumandalı 4 hoparlörlü ve MP3 çalarlı müzik sistemi, iPod ve Aux bağlantısı ve sürücü koltuğu yükseklik ayarı standart olarak sunuluyor. Bu donanımlara ek olarak dokunmatik ekranlı, SD kart ve DVD okuyuculu navigasyonlu müzik sistemi, sis farları ve entegre LED gündüz farları yer alıyor. Yeni i20 1.2 lt GO 42 bin TL'ye satılıyor. Yenilenen Elantra artık dizel motor seçeneğiyle de satışa sunuluyor. Style ve Elite olmak üzere 2 farklı donanım paketi satılan Yenilenen Elantra'da isteğe bağlı olarak 6 kademeli manuel ya da 6 kademeli otomatik şanzıman tercih edilebilirken sadece benzinli motorda Style donanım seviyesi manuel olarak satılıyor. Elantra'nın fiyatları 59 bin 990 TL ile 83 bin 990 TL arasında değişiyor.

2014 model Alfa Romeo Giulietta Türkiye'de

Yenilenen Alfa Romeo Giulietta, nisan ayından itibaren Türkiye'de satışa sunuluyor. İtalyan stili ile sportifliğin mükemmel karışımını temsil eden Alfa Romeo Giulietta, yenilenen iç mekanı, yeni 5 inch dokunmatik ekranı, yenilenen ön ızgarası ve çarpıcı gövde renkleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Ay Beyazı, Anodize Mavi ve Bronz gibi yeni dinamik gövde rengi alternatiflerine sahip Alfa Romeo Giuliett, Türkiye pazarında, 1.4 benzinli motor manuel ve otomatik vites ile 1.6 dizel motor manuel vites seçenekleri, 72 bin TL'den başlayan anahtar teslimi fiyatları ve lansmana özel yüzde 0 faiz fırsatı ile Alfa Romeo bayilerinde yerini aldı. Aracın tüm versiyonlarında 6 hava yastığı, ESP, çift gergili üç noktalı emniyet kemerleri, omurga incinmesi önleme sistemi ve yolcu bölmesi koruması gibi çok sayıda standart donanım bulunuyor.

Yeni Amarok Canyon daha iddialı

Volkswagen Ticari Araç'ın tüm dünyada büyük ilgi gören pick up modeli Amarok'un, yeni versiyonu Amarok Canyon satışa sunuldu. Sahip olduğu donanım ve aksesuar özellikleriyle iddiasını güçlendiren Yeni Amarok Canyon, hem iç, hem de dış tasarımındaki yeniliklerle dikkat çekiyor. Yeni Amarok Canyon, 95 bin 730 TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Özel Canyon koltuk kumaşı, ısıtmalı sürücü ve yolcu koltukları, ısıtmalı silecek başlıkları gibi özelliklerin standart olarak yer aldığı Yeni Amarok Canyon'da gövde rengi ön tampon ve yan aynalar ile Canyon tampon kiti, sportif roll bar ve parlak siyah yan basamak ilk bakışta göze çarpıyor. Yeni Amarok Canyon'da ayrıca, ön sis farları, karartılmış arka farlar ve Canyon'a özel 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar gibi sportif tasarım öğeleri de standart olarak sunuluyor. Sürekli 4 tekerlekten çekiş özelliği ve 2.0 lt Common Rail Turbo 180 bg motorla donatılmış olan Yeni Amarok Canyon, manuel veya sınıfında tek olan 8 ileri otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Jeep Cherokee yenilendi

2014'ün Haziran ayında, efsanevi Jeep markasının orta SUV segmentinde yer alan modeli yeni Cherokee Türkiye'deki müşterilerin beğenisine sunulacak. Orta SUV segmentinde ilk kez kullanılan 9 ileri tam otomatik vites ve 2.0 litrelik Multijet II turbo dizel motoruyla donatılan ilk Jeep modeli olan Cherokee, Türkiye'de Longitude ve Limited versiyonlarıyla tercih edilebilecek. Yeni Jeep Cherokee'nin 170 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulması planlanıyor.

Skoda'nın sportif oyuncusu geldi

Köklü motorsporları tarihine sahip Skoda, sporcu karakterini bu kez mükemmel bir aile otomobilinde kullandı ve Octavia RS'i tasarladı. Sonuçta "bugüne kadar üretilmiş en hızlı Octavia"yı yaratan Skoda, yeni Octavia RS ailesini Türkiye'de de satışa sundu. 119 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Octavia RS ve Octavia Combi RS, sipariş üzerine Türkiye'ye ithal edilecek. Octavia RS, gücün yanı sıra daha düşük yakıt tüketimi de sunan motor seçeneklerine sahip. 220 bg gücündeki 2.0 lt TSI benzinli motor 100 km'de ortalama 6.2 lt yakıt tüketim değerine sahip. 248 km/s azami hız yapabiliyor. 184 bg gücündeki 2.0 lt TDI dizel motorun azami hızı ise 232 km/s ve 100 km'de 4.6 lt tüketim değerine sahip.

BMW i8 yola çıkmaya hazır

Elektrikli otomobil kavramına yepyeni bir bakış açısı getiren BMW i markasının i8 modeli, hazirandan itibaren Batı Avrupa ülkelerinden başlayarak ilk müşterilerine teslim edilecek. 2013 yılının sonbaharından bu yana özellikle tüm büyük pazarlarda ön siparişe açılan BMW i8'in seri üretimi de nisan itibariyle başladı. 1.5 litre silindir hacimli 231 beygir gücündeki BMW TwinPower Turbo benzinli motoru ve 131 beygir gücündeki elektrikli motora sahip olarak yollara çıkacak seri üretim BMW i8, 0-100 km/s hızlanmasını ise 4.5 saniyenin altında gerçekleştiriyor. BMW i8, aynı zamanda üç silindirli benzinli motorla güçlendirilen ilk seri üretim BMW modeli olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Mazda3'te Türkiye'ye özel motor

SKYACTIV teknolojilerinin kullanıldığı Yeni Mazda3, yollara çıktı. Türkiye'ye özel 1.5 lt benzinli SKYACTIV-G 120 bg'lik motorla ithal edilen Mazda3'in satış fiyatı 55 bin 500 TL'den başlıyor. Mazda3'ün manuel şanzımana sahip versiyonu 100 km'de 5.0 litre, otomatik şanzımana sahip versiyonu ise 100 km'de 5.5 litrelik yakıt sarfiyatı ile dikkat çekiyor. Bir önceki modelinden daha geniş olan Yeni Mazda3'de otomobil ile sürücü arasındaki interaktif ilişkiyi güçlendiren özellikler arasında; sürücünün göz hizasına yerleştirilmiş olan Aktif Sürüş Ekranı, küçük bir göz hareketi ile görülebilen 7 inç dokunmatik renkli TFT ekran, bilgieğlence fonksiyonlarının gözle temas kurulmadan kullanılmasını sağlayan HMI kumandası bulunuyor. Tüm yenilikçi teknolojilerin yanısıra Yeni Mazda3'de Mazda'nın i-ACTIVSENSE adını verdiği zengin bir güvenlik donanımı da sunuluyor.