BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.491,37
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Otomobil devi Türkiye hedeflerini büyüttü

Dünyanın önde gelen otomobil üretecilerinden Fransız Renault'un kafasındaki Türkiye planı ve hedefleri belli oldu.

Abone ol

Renault Trucks Ankara Bölge Satış Müdürü Feridun Kısa, Renault Trucks Türkiye olarak, geçen yıl bin 500 araç sattıklarını, bu yıl ki hedeflerinin ise 3 bin araç satmak olduğunu söyledi.

Renault Trucks Yetkili Satış Bayisi Ali Rıza Onat Motorlu Araçlar Ankara Şubesi, müşterileri ile birlikte Karsan fabrikalarındaki Renault Trucks üretim hattını ziyaret etti.

Renault Trucks Ankara Bölge Satış Müdürü Kısa, fabrikada, 100'den fazla ülkede 14 bin çalışanı ve bin 600 satış ve servis noktasıyla Volvo Group bünyesinde bulunan Renault Trucks'ın, dünyanın lider ticari araç üreticilerinden biri olduğunu söyledi.

Hafif ve ağır ticari araçların tasarımcısı, üreticisi ve dağıtımcısı olan Renault Trucks'ın piyasada şu an bulunan (2,7 tondan 60 tona kadar) en kapsamlı araç gamına ve hizmet yelpazesine sahip olduğunu belirten Kısa, Renault Trucks'ın, teslimat, dağıtım, şantiye, uzun yol, özel ve askeri uygulamalar gibi müşterilerinin çok çeşitli faaliyetlerine mükemmel bir şekilde uyan pazardaki en geniş araç gamını ve hizmeti bulunduğunu kaydetti.

Kısa, Mart 2009'da KARSAN Fabrikası'nda açılan Renault Trucks üretim hattının ise her yıl kapasitesini arttırarak Renault Premium EURO 5 üretmeye tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

YAKITTAN 7 BİN LİRA TASARRUF SAĞLIYOR

Yeni Renault Premium Euro 5'in rakiplerine göre daha ekonomik yakıt tüketimi sağlarken, performansından ödün vermeyerek daha fazla motor gücü, daha yüksek tork ve daha iyi bir ticari hız ile kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Kısa, ''Renault Premium Euro 5 araçlar, 100 km'de yaklaşık 1,6 litre, yılda 150 bin km yol kateden bir kamyonda 2400 litre yakıt ve günümüz değerleriyle yılda 7 bin lira yakıt giderlerinden tasarruf sağlıyorlar'' dedi.

Fransa'da uygulanan üretim süreçleri ile tamamen aynı özellikleri taşıyan Karsan Fabrikası'ndaki üretim hattının, Renault Trucks üretim sistemine mükemmel bir uyum sağladığını ve Türkiye'de üretilen bir Avrupa ürünü sunduğunu ifade eden Kısa, Renault Trucks Türkiye olarak geçen yıl, kamyon ve çekici olarak bin 500 araç sattıklarını, bu yıl ki hedeflerinin ise 3 bin araç olduğunu kaydetti.

Bu yıl Ocak ve Şubat aylarında 350 araç satışı gerçekleştirdiklerini belirten Kısa, ''Şu an hedefler tutmuş durumda. Yıl sonu için 3 bin araç hedefimizi tutturacağız gibi görünüyor. 16 ton üzerindeki pazarda yüzde 10'luk bir pazar payımız var. Şimdi bayilerimiz öncülüğünde çeşitli illerdeki müşterilerimizi getirerek, KARSAN Fabrikası'ndaki üretim hattımızı tanıtıyoruz. Müşterilerimizin, gözleriyle yapım aşamasını görmelerini sağlıyoruz'' diye konuştu.

FABRİKA ZİYARETİ

Renault Trucks Bayiliğini 2002 yılından bu yana sürdüren Ali Rıza Onat Motorlu Araçlar Ankara Şubesi Müdürü Vahap Gözlükçü de bu tür ziyaretlerin, müşterilerin araçları tanımalarına ve kullanım sırasında her türlü bilgi ile donanmalarına büyük yardımları olduğunu söyledi.

Gözlükçü, ''Bölgemizin taşımacılık sektöründe önde gelen firmaları ve şahısları ile birlikte gerçekleştirdiğimiz gezimiz, araçlarımızın kalitesine ve güvenilirliğine olan inancımızı pekiştiriyor'' dedi.