BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,21
HABER /  GÜNCEL

Otizmli gençler 'Hayatı' yazdı

Otizmli gençlerin UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında organize edilen "Yaratıcı Yazarlık Atölyesi"nde yazdığı hikayeler, "İYA-Hayatı Yazıyorum" adlı kitapta toplandı.

Abone ol

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında düzenlenen "Yaratıcı Yazarlık Atölyesi"nde eğitim almaya devam eden otizmli gençler tarafından yazılan hikayeler, "İYA-Hayatı Yazıyorum" adıyla kitaplaştırıldı.

UÜ'den yapılan açıklamaya göre, "Yaratıcı Yazarlık Atölyesi"ni tamamlayan gençlerin yazdığı 17 hikaye, bir kitapta toplandı.

Üç aylık eğitiminin ardından yazılan hikayeler, UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümü Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı tarafından özüne dokunmadan düzenlendi.

Öztahtalı, hayata başka gözlerle bakılması durumunda, insanların daha mutlu olacağını ve ayırmadan, ayrıştırmadan herkesin saygıdeğer olduğunu keşfedeceğini belirtti.

Toplumsal mutluluğun, empatinin altında gizli olduğuna dikkati çeken Öztahtalı, şunları kaydetti:

"Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'nde, Yiğit Gençalp, Gonca Katman, Doğa Şirin, Burcu Reşit, İlyas Eren Geyik, Ayşe Energin, Yusuf Öztahtalı, Erenay Işık, Gülfem Karip, Ahmet Emre Ceyhan, Pelin Deniz Adana, Birgül Yeşiloğlu Güler ve Berkin Ünal, içlerinde yaşayan arkadaş, yani İYA aracılığıyla dünyalarını yansıttılar. Hayattan ne anladıklarını, küçücük bir aralıktan sızan düşlerini İYA-Hayatı Yazıyorum kitabında paylaştılar. Biz bu projeyle bunun fark edilmesini sağlamaya çalıştık. Bu, ilk çalışmaydı ancak özellikle yerel yönetimler, projenin sürdürülmesi konusunda çok istekliler. Bu da farkındalık yaratma amacımızın başarıya ulaştığının bir göstergesidir."