BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.324,78
HABER /  GÜNCEL

Otizmli Ege’den Türkiye rekoru

Otizmli Ege Deniz Zihinsel Engelliler kategorisinde bir Türkiye rekoru daha kırdı. <br/>Milli sporcu otistik Ege Deniz 19 Temmuz tarihinde İ...

Abone ol

Otizmli Ege Deniz Zihinsel Engelliler kategorisinde bir Türkiye rekoru daha kırdı.
Milli sporcu otistik Ege Deniz 19 Temmuz tarihinde İzmir’de yapılan Normaller Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda 1500 metre yarışında olimpiyat 2.’si Gamze Bulut ile aynı kulvarda koşarak kendisine ait yeni bir Türkiye rekoruna imza attı. Otizmli Ege Deniz, zihinsel engelli olmasına rağmen özel sporcuların Türkiye’de katılabileceği yarışmaların fazla olmaması dolayısı ile normal yarışmacılarla pise çıktı. Ege Deniz, yarışmacılara hiçbir olumsuz durum yaşatmadan ve yüzde 80 ağır otizm raporu olmasına rağmen normal hiçbir sporcuya engel olmadan piste çıkarak kendi performansını sergiledi.

“BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”
Başarılı atletin sportif koordinatörü ve performans hocası Halil Kargulu, Ege’nin farkını göstermeye devam edeceğini belirterek, “2015 ve 2016 yıllarında yapılacak yarışmalarda bizi takip etmeye devam edin. Başarı tesadüf değildir. Ortak akıl, süreklilik, profesyonel ekip ruhu ve bilinçli sportif çalışmalar başarıyı beraberinde getirmektedir” dedi.
(İHA)