BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19
HABER /  DÜNYA

Ötenazi yapılmadan dakikalar önce bunları söyledi!

Ötenazi kararıyla tartışma yaratan 104 yaşındaki Avusturalyalı bilim insanı David Goodall'ın planlanan ötenazi işlemi bugün gerçekleşti. Ötanazi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Goodall, 'Artık hayata daha fazla devam etmek istemiyorum ve sona erdirme şansım olduğu için mutluyum' dedi.

Abone ol

'Yaşam standartlarının kötüleştiği' gerekçesiyle bu ay içinde İsviçre'de kendi yaşamına son vermek istediğini açıklayan Avustralya'nın en yaşlı bilim insanı 104 yaşındaki David Goodall'ın bu kararı ötenazinin yasadışı olduğu Avustralya'da tartışmalara neden olmuştu. 104 yaşındaki Ekolojist, yaşanan tartışmaların üzerine İsviçre'nin Basel kentinde ötenazi savunucularıyla bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

İĞNEYLE ÖLDÜRÜLECEK

Bugün için planlanan ötenazi prosedürüne ilişkin detayları bilmediğini belirten Goodall, ötenazi işleminin iğneyle yapılacağını ve bu esnada bazı aile üyelerinin de kendisiyle birlikte olacağını açıkladı. "Uygun zaman geldiğinde, ölmeyi seçmek serbest olmalı" diyen Goodall'ın basın açıklamasında giydiği ve üzerinde 'Utanç verici yaşlanma' yazılı kazağı dikkat çekti.

"ARTIK HAYATA DAHA FAZLA DEVAM ETMEK İSTEMİYORUM"

ÖTENAZİ SIRASINDA BEETHOVEN DİNLEMEK İSTİYOR

Son anlarında dinlemek için herhangi bir müzik seçip seçmediği sorulduğunda ise bunun hakkında pek düşünmediğini belirten Goodall, "Eğer bir şey seçeceksem bu Beethoven'ın 9. Senfoni'sinin final bölümü olurdu" diyerek 9. Senfoni'nin final bölümü olan 'Ode to Joy'dan bir bölümü Almanca seslendirdi. Goodall'ın bu performansı ise alkışlarla karşılandı.

Düzenlenen basın toplantısının ardından Goodall'ın saat 12.30'da yaşama veda ettiği öğrenildi. Gelişmeyi Twitter hesabından paylaşan ötenazi savunucusu aktivist Philip Nitschke, "Bugün saat 12.30'da 104 yaşındaki profesör David Goodall İsviçre Basel'de bulunan Life Cycle kliniğinde Nembutal enjekte edilerek huzur içerisinde öldü" ifadelerini kullandı.

Filiz Akın vasiyetini açıkladı! Ötenazi istedi

Ünlü türkücü ötenazi olmak istiyor!