BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.478,52

Otelciliğin Parlayan Yüzü

Dışişlerinde çalışmayı hedeflerken kendisini turizm dünyasında buldu. Otelcilik yolunda parlayan bir kariyer öyküsü sizlerle...

Merhabalar,

Sizlerle Rixos Hotellerinin son dönemlerde başarılarıyla dikkatleri üzerine çeken genç ve dinamik yıldızı Erol Danacı’yı buluşturmak istiyorum.  Dünden bugüne yarınlar için dur durak tanımadan 3 kıtaya ayak basan ve adeta otelciliğin satış dinamosu kreatif ve vizyonel ismi Erol Danacı, "her şey Rixos için, Rixos gurubunun hizmet ve sadakat elçisi olmaktan ve önderimiz Sayın Fettah Tamince’nin açtığı yolda adım adım ilerlemekten büyük bir onur ve şeref duyuyorum" diyor.

    

Bir Türk turizmcisi olarak dünya otelciliğinde bir neferim diyen Erol Danacı hakkında merak edilen kariyer öyküsü…

     

İşte Huzurlarınızda Erol Danacı;

Erol Danacı 07.02.1978 tarihin de, Kadıköy İstanbul da dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaöğretimini Pendik Süper Lisesinde derece ile bitirdikten sonra , İstanbul Üniversitesi Uluslararası iliskiler bölümüne girmiş ve 1999 yılında buradan mezun olmuştur. Dışişlerine girmek iç in girdiği Uluslararası ilişkiler bölümünü okurken , turizm ile tanışmış ve kariyerini turizm konusunda geliştirmiştir.1996-1999 yılları arasında Victor Hotel - Old Town 'da sırasıyla resepsiyonistlik, finans müdürlüğü ve en son olarak da satış müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Üniversitede İngilizce eğitim alırken turizme duyduğu ilgi ve gelecekte tek bir yabancı dilin yetersiz olduğunu öngörerek 1996-2000 yılları arasında Alman Lisesi ile ortak program yapan Goethe Enstitüsün de  Almanca eğitim alarak önce 2. dil akabinde Sovyetler birliğinin dağılması ile Türkiye’ye yoğun Rus, Ukrayna turistlerin gelmesini gelecekte önemli bir avantaj olacağını sezinleyerek Rusça dil eğitimini de İstanbul Lisan Merkezinde almıştır. Halen İngilizce, Almanca ve Rusça olmak üzere 3 dil bilen Erol Danacı, Arapça konusunda eğitim almaktadır.

     

Lisans eğitiminin tamamlanmasının akabinde vatani görevini yedek subay olarak İstanbul, İzmir ve Zonguldak şehirlerinde tamamladıktan sonra, Moskova State üniversitesinde Rus dili ve kültürü eğitimi, Kiev'de termal otelcilik ve doğadan gelen sağlık eğitim programlarına iştirak etmiştir.2004-2006 yılları arasında Londra'da Regents Park Otelde satış pazarlama uzmanlığı yaparken, London Business school da da satış pazarlama eğitimlerine devam etmiştir.

       

2006 yılında Türkiye'ye dönerek Rixos Premium Belek otelinde Önce Satış Pazarlama Müdürü , ardından Tüm Rixos Otellerinden sorumlu Rixos Merkez ofiste Doğu Avrupa ve Baltık Ülker Satış Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur . Bu görevini sürdürürken 2006-2008 yılları arasında Sovyetler Birliği ve Doğu bloku ülkelerinden ayrılan Polonya, Macaristan, Ukrayna, Rusya, Litvanya, Letonya, Estonya, Moldova, Çek Cumhuriyeti, Slovakya vb ülkelerde Rixos Otellerinin satış ve pazarlama strateji ve faaliyetlerini yürütmüştür. Bu donemde Rixos Otellerinin tanıtımı için tüm tur operatörleri dahil, ülkelerdeki belli başlı alt acenteler dahi ziyaretlerle bilgilendirilmiş, donem donem organize edilen workshop, roadshow ve özel prezentasyonlarla Rixos Otellerindeki yenilikler, yeni tesisler anında satış ağlarına iletilmiştir.

                    

Yine bu donemde grubun yeni açılan Rixos Almaty, Rixos Libertas Dubrovnik, Rixos The Palm Dubai gibi otellerinin açılış organizasyonlarında ve ekibinde yer almış , bu organizasyonlara Türkiye'den ve dünyanın değişik ülkelerinden katılan Celebrity'lerin davet ve konaklamalarına eşlik etmiştir.
2008 yılında Rixos'un Uzakdoğu da ki ilk projesi Phuket Adası'nda yer alan Rixos Premium Khao Lak - Thailand'da Satış Pazarlama Direktörlüğüne atanmıştır. 2008 sonlarına doğru Tayland'daki siyasi gelişmelerden dolayı Rixos bu ülkedeki yatırımını durdurmuş olup, Erol Danaci Rixos Merkez ofiste Kurumsal Anlaşmalardan sorumlu Global Satış Müdürlüğü görevine getirilmiştir. Bu donemde Rixos Otelleri ile Türk Havayolları Miles & Smiles üye işyeri ve mil programları anlaşması , Finansbank Doctors projesi , Garanti Bankası Shop & Miles kampanyaları, Air Astana, Air Baltic,  Atlasjet , BMW, Maserati gibi ses getiren iş birlikteliklerine ve eventlere imza atmakla birlikte, yüzlerce şirketle kurumsal anlaşma yapılmıştır .

                     
2011 Eylül ayında Rixos Grubunun İstanbul'daki ilk oteli Rixos Taksim İstanbul'un açılışı ile Rixos İstanbul otelleri satış pazarlama direktörlüğüne atanmıştır. Halen bu görevde bulunan Erol Danacı Rixos Taksim Istanbul ve Rixos Pera istanbul otellerinden sorumlu satış pazarlama görevini sürdürmektedir.