BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ÖSYM'nin hack açıklaması gecikmedi

ÖSYM'nin internet sitesi osym.gov.tr'yi hacleyen hacker bir de mail gönderdi. İşte şaşırtıcı mail ve ÖSYM'nin cevabı...

Abone ol

ÖSYM'nin www. ösym.gov.tr internet sitesini, hackleyen Vedat Odabaşı isimli bir hacker, medya kuruluşlarına wdt_29aralik@hotmail.com isimli bir adresten bir mail göndererek, sistemden soru çalmanın pek de zor olmadığını ispatladığını iddia etti. Bunun üzerine ÖSYM'de konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Hacker, gönderdiği mailde ösym.gov.tr'nin sistem açık kodları olduğunu iddia ettiği bilgileri de paylaştı. www.osym.gov.tr adresi şu an itibariyle çalışmıyor. Ayrıca Vedat Odabaşı isimli hacker, hack operasyonunu da kare kare kaydetti. Hack işleminin başında osym.gov.tr adresi önce sistem hatası veriyor. Aşama aşama giden operasyonun ardından ise  web sitesi hiç açılmıyor.

Habertürk'ün haberine göre işte hackerdan gelen o mail:

"BÜYÜK EMEK ve ÇABALAR SONUCU DÜN GECE 1 SULARINDA ÖSYM SİTESİ HACKLENDİ. ALIN SİZE HACK AÇIĞI. SİSTEM ŞUAN İÇİN TAMAMEN KAPALI DURUMDA. KULLANMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR AÇIĞI KULLANIP BİLGİ AKTARMASI YAPABİLİRLER. BAŞARILAR:::))))
SAYGILARIMLA VEDAT ODABAŞI:

SİSTEMDEN SINAV SORULARININ ÇALINMASI PEK DE ZAMAN ALMAYACAK KADAR BASİT BİR DURUM. GÜVENLİK SİSTEMİ TAM TEŞKİLATLI DEĞİL. ÖSYM GİBİ BİR KURUMUN BÖYLE BASİT SİSTEMLER KULLANMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ DOĞRUSU.."

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

ÖSYM'nin internet sitesinin teknik çalışmalardan dolayı bir süre hizmet veremediği bildirildi. Edinilen bilgiye göre, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" adlı internet sitesi bazı teknik çalışmalardan dolayı hizmet veremeyecek. Sitenin en kısa sürede kullanıma açılacağı belirtildi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, ''ÖSYM'nin internete açık olan Bilgi İşlem Sistemi üzerinden sınavlarda sorulacak soruların bulunduğu sisteme erişmek asla mümkün değildir. Bu nedenle, sorulara erişildiği bilgisi kesinlikle yalandır'' denildi.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin parlak geleceğinde kendisinin hakkıyla rol edinmek isteyen gençlerin heyecan ve umutları ile oynamaktan geri durmayanların, ÖSYM'nin bilgi işlem sistemine saldırı girişimlerinin tespit edildiği ve gerekli bütün önlemlerin alındığı bildirildi.

Olası her türlü tehdite karşı tedbirli olmak amacıyla, bilgi işlem sisteminin kısa süreli aralıklarla hizmet dışına alındığı ve gereken kontrollerin gerçekleştirildiği belirtilerek, şöyle denildi: 

''Kaldı ki; internet sitelerine sunulan görüntünün bizim sitemize ait olup olmadığı da tartışma konusudur. Bir süredir sayfamızın yayında olmamasının sebebi, tamamen teknik bir savunma ve yenilenme nedeniyledir.

ÖSYM'nin internete açık olan Bilgi İşlem Sistemi üzerinden sınavlarda sorulacak soruların bulunduğu sisteme erişmek asla mümkün değildir. Bu nedenle, sorulara erişildiği bilgisi kesinlikle yalandır.''

''SONUÇLAR ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE AÇIKLANACAK''

Açıklamada, sınava giren gençlere bir haber de iletmek istendiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

''Sevgili Gençler, geleceğini belirleyecek olan 2011-YGS verileri kesinlikle güven altındadır ve sonuçlar, 90 bin civarında sınav salon tutanaklarının incelenmesinin tamamlanması ile birlikte çok kısa süre içinde açıklanacaktır.

ÖSYM dışından yapılan her türlü bilgi, uyarı, duyuru ya da haberleri ÖSYM resmi internet sayfasından doğrulamadan dikkate almayınız. Sizin için gerekli olacak her türlü bilgi ÖSYM tarafından sizlere vaktinde iletilecektir.''