BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM'nin ismi böyle değişecek

ÖSYM tarih oluyor. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarıya göre Ölçme ve Seçme Yerleştirme Merkezi olacak.

Abone ol
Hükumet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ÖSYM'nin yeni adının Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak değiştirildiğini söyledi. Çiçek, "Kuruma güvenin yeniden kazandırılması için, teknik ve idari olarak alınması gereken ne önlem varsa alınacak. ÖSYM'ye güvenin yeniden kazandırılmasını istiyoruz" dedi.
Bakanlar Kurulu sonrası Başbakanlık Merkez Bina'da açıklama yapan Çiçek, Barış ve Demokrasi Partisi'nin ortaya attığı 'iki dil tartışmasına ilişkin, sorumluluk sahibi olanların buna uygun davranması gerektiğini belirtti. Başbakanın ve Cumhurbaşkanının bu konuda defalarca açıklama yaptığını kaydeden Çiçek, "Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az." dedi.

Sürekli gündemde tutulan Ermeni Tasarısı'nın Türkiye'yi rahatsız ettiğini kaydeden Çiçek, "Tasarının tepemizde bir işkence aracı olarak kullanılması doğru değil." değerlendirmesini yaptı.
ÇİÇEK'DEN BDP'YE İLGİNÇ SÖZLER

Askeri ceza mevzuatıyla ilgili düzenleme yapıldığını dile getiren Çiçek, bunun Yüksek Askeri Şura ile ilgili olmadığını Anayasa değişikliği çerçevesinde olduğunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, BDP’nin iki dil ve demokratik özerklik talepleriyle ilgili 1999 yılında TBMM’ye verdiği genel görüşme genelgesini hatırlatarak herkesi sorumlu davranmaya davet etti. İki dil konusunda da gerek geçmişte gerek son günlerde hükümet adına yapılan açıklamalara dikkat çeken Çiçek, “anlayana sivrisinek saz anlamayana da davul zurna az” dedi.
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çiçek, konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşülmediğinin altını çizdi. Kişisel kanaatini ifade eden Çiçek, şunları söyledi:
“Bu konulara önceden en çok açıklama yapan kişilerden bir tanesiyim. 10 ağustos 1999 da TBMM’ye verdiğim genel görüşme önergesi var 12 Ağustos 1999’da TBMM Genel Kurulu’nda okundu. Oradaki metne bakın bugün yapılan açıklamaya bakın. Neyi ne zaman öngördüğümüz ne söylemek istediğimiz orada var. Herkesin bu ülkede görev yapan toplumun önünde olan siyaseten sorumluluk taşıyan herkesin sorumlu davranması gerektiğini ifade ediyorum. İki dille ilgili de hepimiz açıklama yaptık. Geçmişte de sayın Başbakanımızın yaptığı açıklama var. Takip edebildiğim kadarıyla Sayın Arınç’ın Başbakan Yardımcımızın Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklama var. Meclis Başkanımızın var. Sayın Cumhurbaşkanımızın var. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana da davul zurna az.”