BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM sınavda tuvalet için rapor istiyor

ÖSYM kopya skandalı ile ilgili radikal kararlar aldı. Artık adayların yanlarında sadece kimlik ve fotoğraf olacak. Su, şeker, silgi ve kalem sınav salonunda verilecek.

Abone ol

Kopya skandallarıyla başı ağrıyan ÖSYM, aldığı tedbirlerle bundan böyle sınavlarda kuş uçurtmayacak. Kurum, sınavlarda adaylara soru kitapçığıyla birlikte kalem, silgi, peçete ve su gibi ihtiyaçları kendisi dağıtacak. Hatta öğrenciler tuvalete gidebilmek için de sağlık raporu alacak.  

Yeni sınav takvimini açıklayan ÖSYM, sınavların yapıldığı binalara girişte sıkı güvenlik önlemleri alıyor. Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, su ve şekerleme gibi ihtiyaçlar ÖSYM tarafından karşılanacak.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet güçleri tarafından çok sıkı şekilde aranacak. Riskli görülen eşyalar binaya sokulmayacak.

KOL SAATİ YOK, DUVAR SAATİ ASILACAK

Adayların sınavın yapılacağı binaya girişte yanlarında sadece sınava giriş ve kimlik belgesi, özel kimlik belgesi ve son 6 ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf bulunacak. Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, su ve şekerleme ÖSYM tarafından her bir aday için soru kitapçığı ile birlikte temin edilecek. Sınavın yapıldığı her bir salona 20 cm çapında bir adet duvar saati ÖSYM tarafından konulacak.

TUVALETE GİTMEK İÇİN SAĞLIK RAPORU

Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4'ü kadar zaman geçmeden (toplam süresi 120 dakika olan sınavda 90 dakika geçmeden) ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak.

Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday sınav salonuna kesinlikle geri alınmayacak.

Sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlar bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYM'ye bildirecekler ve kendilerinin özel bir sınav binasında sınava alınmalarını talep edebilecekler.