BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM LYS'yi açıkladı mı? (LYS sonuçları sorgu ekranı)

LYS sınav sonuçları için gözler ÖSYM merkezine dönmüştü. Ve nihayet 2017 yılı LYS sonuçları OSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. LYS sonuçlarını öğrenciler TC numarası ve aday şifresi ile öğrenebilecekler. ÖSYM tercihleri 18 Temmuz - 26 Temmuz 2017 tarihleri arasında alacak. LYS tercihi yapmak için YGS'den 150 ve üstü puan almak gerekiyor. LYS kontenjanlarını gösteren kılavuz da 26 Temmuz'a kadar ÖSYM sitesinden yayınlanacak.

Abone ol

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi LYS sonuçlarını  sonuc.osym.gov.tr sitesinden açıkladı. LYS sonuç ekranı üzerinden adaylar verilerine ulaşabilecekler. LYS sonuçlarına ayrıca  haberimizdeki aktif linkten ulaşabilmeniz de mümkün.

ÖSYM LYS sınav takvimine göre sonuçlar bugün saat 23.59'a kadar açıklanmış olacaktı. Bunun için net bir saat ise verilmemişti. Bu geniş zaman aralığı da ÖSYM'nin LYS sonuçlarını her an açıklayabileceği şeklinde yorumlanmıştı. Ve beklenen oldu ÖSYM gece yarısından önce sonuçları erişime açtı.

LYS sonuçlarına internethaber.com sitesi üzerinden aşağıdaki resme tıklayarak ulaşabilirsiniz.

11 Temmuz 2017 salı günü LYS sonuçları ilan edildikten sonra ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Sonuçlar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak görülebilecek. 

LYS tercihleri : Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanmıştı. Buna göre, üniversite tercihleri 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. 

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

LYS kılavuzu : 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na, 26 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "" internet sitesinden ulaşılabilecek.

LYS tercihleri ve tarihleri : Kılavuza göre, adaylar tercihlerini 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapılabilecek.

Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde  "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerinin kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünün alınması gerekiyor.

YGS'da 150 üstü puan alan LYS'de tercih yapabilecek : 2017-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacaklar.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklar.