BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.431,65
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM ALES sonuçları 2017 ÖSYM sonuç öğrenme sayfası

ALES 19 Kasım sınav sonuçları ÖSYM sorgu ekranı. Sonbahar dönemi ALES sonuçları bugün son dakika açıklandı.19 Kasım'da yapılan ales 2017 sinav sonuclari ÖSYM sorgu ekranı internethaber'de.

Abone ol

Binlerce adayın yüksek lisans yapmak için girdiği ALES sınav sonucu her an açıklanabilir. ÖSYM takvimine baktığımız zaman ALES sınav sonucunun bugün açıklandı. ALES sınav sonucu öğrenme ekranı gelin hep birlikte bakalım.

Akademik kariyer üstlenmek isteyen vatandaşların katıldığı ve sonuçlarını merakla araştırdığı ALES sonuçları için detayları merak eden vatandaşlar, yapılacak olan açıklamaya kilitlendi. Peki, ÖSYM'nin yapacağı ALES sonuçları açıklaması ne zaman saat kaçta gerçekleşecek? ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Sonbahar Dönemi sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden duyuruldu. 2017 takvimine göre ALES sonuçları bugün ÖSYM'nin 'aday işlemleri sayfası' üzerinden erişime açılacak. Adaylar, kişisel bilgileriyle aldıkları puanı görüntüleyecek. 

ALES 2017 SINAV SONUCU SORGU EKRANI ALES 2017 sınav sonucu bugün açıklandı. ALES sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sitesinden öğrenebilirsiniz.

ALES GEÇERLİLİK SÜRESİ Resmi Gazete'de yapılan yönetmelik değişikliği ile ALES’in geçerlilik süresi değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrolarına başvurularda zorunlu şart olan ALES'in geçerlilik süresi halihazırda puanı olan adaylar için de 5 (beş) yıl olmuş oldu. ALES'in 3 yıl olan geçerlilik süresi 5 yıla uzatıldı. Başvurularda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanı kullanılabilecek.