BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.481,35
HABER /  DÜNYA

ÖSO Komutanı için gıyabi cenaze namazı

Suriye’de Esed birlikleri tarafından öldürülen Özgür Suriye Ordusu Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih için Fatih Camii’nde gıyabi cenaz...

Abone ol

Suriye’de Esed birlikleri tarafından öldürülen Özgür Suriye Ordusu Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Özgür-Der üyesi yaklaşık 250 kişilik grup, Suriye’de Esed birlikleri tarafından öldürülen Özgür Suriye Ordusu Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı. Fatih Camii’nde toplanan kalabalık, önce ikindi namazını kıldı. Camiden çıkan grup, daha sonra avluda toplanarak Salih için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Ellerinde "Şehit Salih yolun yolumuz" yazılı pankartlar taşıyan grup, sık sık tekbir getirerek Suriye’de ölenleri andı. Grup adına basın açıklaması yapan Özür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın hedefinde Esad yönetimi ve İran vardı. Özellikle İran’a yönelik sert eleştiriler yönelten Kaya, "Bu nasıl bir İslam anlayışıdır ki 14 asır önce şehit olan Hz. Hüseyin efendimiz ve 71 kişi için 14 asırdır matem tutanlar, her gün gözlerinin önünde 70’ten fazla kardeşimizin katledilmesini seyrediyorlar. Hatta seyretmekle kalmayıp o zulme alet oluyorlar" dedi.
(İHA)