BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.440,38
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Osmanlı kadını mutfaktan bildiriyor!

1880-1926 yılları arasında yayımlanan Osmanlıca kadın dergilerinde yer alan yemek, mutfak ve sofra kültürüne ilişkin seçilmiş makaleler Osmanlı Hanımları Mutfakta’da toplandı.

Abone ol

Ruhun Gıdası Kitaplar, Osmanlı Hanımları Mutfakta ile imparatorluktan cumhuriyete geçiş dönemine ışık tutuyor. Meral Nayman Demir’in derlediği kitap, 1880-1926 yılları arasında çıkan Osmanlıca kadın dergilerinde yer alan yemek, mutfak ve sofra kültürüne ilişkin seçilmiş makalelerden oluşuyor.

mutfak-63e1-6515-788e.jpgŞehir Üniversitesi’nden Dr. Irvin Cemil Schick, kitaba yazdığı sunuş yazısında, makaleleri “Geleneksellikle modernlik arasında kalmış varlıklı bir kitlenin dünya görüşünü ve özlemlerini dillendiren yazılar” olarak tanımlıyor.

Çocuk beslenmesinden mutfak düzenine, yemek tariflerinden ev idaresine kadar çok çeşitli konularda makaleler Osmanlıca kadın dergileri Aile, Hanımlara Mahsus Malumat, Hanımlara Mahsus Gazete, Parça Bohçası, Mehasin, Kadınlık, Bilgi Yurdu Işığı, İnci, Türk Kadını, Süs, Asar-ı Nisvan, Kadın Yolu ve Çalıkuşu’ndan derlemiş.