BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
HABER /  GÜNCEL

Osmangazi Köprüsü hizmete açıldı

Türkiye'nin en büyük projelerinden olan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Arslan, hükümet bakanları ve yabancı katılımcıların katılımıyla açıldı.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük Yap-İşlet-Devret altyapı projelerinden olan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla açıldı.

Köprünün açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık büyük coşkuya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile birlikte ortak oldular.

Osmangazi Köprüsü’nün açılışına Ziya Memmedov (Azerbaycan), Ismir Jusko (Bosna Hersek), Ivan Brajovic (Karadağ) Joe Mizzi (Malta) Murad Ali Mohammed (Yemen) ve Christos Spirtzis’te (Yunanistan) katıldı.

Osmangazi Köprüsü’nün açılışında, köprünün yapımında emeği geçen Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve 12 kreditör banka olmak üzere (Akbank T.AŞ., Finansbank A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Deutsche Bank Ag., The Saudi National Commercial Bank, Siemens Bank GMBH ve Bank Of China) Karayolları Genel Müdürlüğü ve personeline teşekkür edildi.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ

“Gebze - Orhangazi - İzmir Projesi”nin en önemli bir bölümünü oluşturan Gebze Tem Kavşağı ile Gemlik Kavşağı arasında olan Osmangazi Köprüsü, İstanbul’u İzmir’e 9 saat yerine 3,5 saatte ulaştıracak.

Bölgenin ve ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağalayacak Osmangazi Köprüsü, dünyanın dördüncü, Avrupa'nın ise ikinci en uzun açıklıklı asma köprüsü oldu. Köprünün orta açıklığı 1.550 metre ve toplam uzunluğu ise 2682 metre. Osmangazi Köprüsü, Türkiye ekonomisine 27 milyar liralık katkıda bulunacak.