BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  EKONOMİ

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar ücretsiz köprü ve otoyollar listesi

Osmangazi Köprüsü Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz mi? Bayramda ücretsiz olacak köprüler ve yollar hangileri? Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçişlerinin ücretsiz olacağı açıklandı. Bayramda ücretsiz olacak köprü ve yollar listesi

Abone ol

Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve  Avrasya Tüneli için bayram süresince geçişlerde ücret alınacak mı? Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar olacak?

Bayram telaşı erken başladı. Bu yıl 4 gün olması beklenen bayram süresince 15 milyon insanın yollara düşmesi bekleniyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bayramda köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı bildirildi.

Bayram boyunca ücretsiz olacak köprüler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü.

Diğer köprülerden geçiş ücretsiz olmayacak. Ayrıca geçişlerde de herhangi bir indirim uygulanmayacak. Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti en düşük 45.95, en yüksek ise 208.75 lira olacak.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇİŞ NE KADAR

AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ

Avrasya Tüneli'nden geçiş ücreti otomobiller için 16,60, minibüsler için ise 24,90 TL.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden otomobillerin geçiş ücreti 12 lira 20 kuruş. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı nedeniyle 15 milyona yakın vatandaşın yollarda olacağını belirterek, "Vatandaşlarımız bayramda sevdiklerine daha rahat kavuşabilsin diye yoğunluğa karşı önlemlerimizi aldık. Bayram tatili süresince de Karayolları Genel Müdürlüğüne (KGM) bağlı otoyol ve köprülerimizden geçişleri ücretsiz hale getirdik." dedi.

İstanbul'da ulaşıma bayram indirimi!

Bayramlarda özellikle gidiş ve dönüş tarihlerinde trafiğin önemli oranda yoğunlaştığına dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti:

"Bakanlık olarak bayram dolayısıyla yaşanacak yoğunluk nedeniyle kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Özellikle trafiğin en yoğun olduğu karayollarımızda yapım çalışmalarına 24-28 Haziran'da ara verilecek. Trafiği yoğun tatil bölgelerimizde ana güzergahlarda da ek önlemler alındı. Otoyollar başta olmak üzere, trafik yoğunluğu fazla olan devlet yollarında da bakım ve onarım gibi çeşitli nedenlerle kullanılamayan şeritler trafiğe açıldı. Biz, vatandaşımızın yolunu açıyoruz ancak tek isteğimiz var, vatandaşlarımız yollarda dikkatli olsun ve herkes ailesine sağ salim kavuşsun."

BOLU DAĞI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU BAŞLADI

Bayram tatili için erken yola çıkanlar, TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli girişinde ve viyadüklerde yoğunluğa yol açtı.

Arife günü yoğun trafiğe yakalanmak istemeyen tatilciler, haftanın son günü izin alarak yola çıktı. Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen tatilciler, TEM yolunun Ankara yönünde Bolu Dağı Tüneli girişinde ve viyadüklerde yoğunluğa yol açtı. Tünelden önceki rampada ağır tonajlı araçların yavaşlaması ve tünelde hız sınırının 70 kilometre olması nedeniyle bu bölgede oluşan yoğunluk tünel çıkışına kadar devam etti. Tünel girişi ve öncesindeki rampa ile viyadüklerde görülen yoğunluğun dışında sürücüler TEM'in Düzce ve Bolu kesiminde sorunsuz Ankara yönüne yollarına devam etti.

Güzegahta önlemlerini artıran trafik ekipleri, sürücüleri yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.