BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Osmanelide şarbon paniği

Osmaneli köyleri şarbon hastalığı sebebiyle karantinaya alınırken, 2 kişi hastanelik oldu.

Abone ol

Bilecik'in Osmaneli İlçesi'ne bağlı Oğulpaşa ve Boyunkaya köyleri şarbon hastalığı sebebiyle karantinaya alınırken, şarbon mikrobu kapan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Oğulpaşa Köyü'nde, 2 inekte şarbon hastalığı olduğu tespit edildi. Hastalığın tespit edilmesi üzerine, Oğulpaşa ve yakınındaki Boyunkaya Köyü karantinaya alındı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü ekipleri, köylerdeki insanları ve hayvanları sağlık kontrolünden geçirirken, bölgeye giriş-çıkış yasaklandı.

 
Bu arada, hasta hayvanlarla uğraşan Recep Özdemir ve Mehmet Ali Önder, şarbon hastalığı kaptı. Durumları ağır olan hastalar, Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Bilecik Valisi Musa Çolak, iki köyün karantinaya alındığını ve hayvanların aşılandığını söyledi. Korkulacak bir durum olmadığını belirten Çolak, "Her şey kontrol altında. Gerekli tüm tedbirler alındı" dedi.
 
Şarbonlu ineğin satıldığının hatırlatılması üzerine "Bu konuda bilgim yok" diyen Vali Musa Çolak, satılan etlerden dolayı hastalığın yayılmasının söz konusu olmadığını söyledi.