BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,80
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Osman Sınav'ın +18'lik seks fragmanı

Muhfazakar yönetmen Osman Sınav son filmi ile eleştirilerin odağına oturdu. Nurgül Yeşilçay'lı filmin fragramanı baştan sona seks sahneli

Abone ol

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) - Nurgül Yeşilçay'ın başrolünü oyandığı ve Osman Sınav'ın çektiği Aşk Kırmızı filmi 1.25 saniyelik fragmanındaki bol seks sahneleri ile eleştiri oklarını üstüne çekti.

Muhafazakar milliyetçi kimliği ile bilinen Sınav'ın izleyiciyi sinemaya çekmek için +18'lik bir yola başvurması kariyerine yakışmadı.

Önce filmin başrol oyuncusu Yeşilçay'ın 4 hafta sürecek çekimleri için ise 250 bin TL alacağı medya kulislerinde uzun uzun konuşuldu. Bir süre geçince de filmin teaserları servis edildi.

nurgül-yeşilçay-aşk-kirmizi.jpg1.25 SANİYEDE 10 SEVİŞME KARESİ

Filmin fragmanı baştan sona 'seks ve cinsellik' üzerine kurgulanmış.
Eleştirmenlerin tepkisi de bu konuda.
Fragmana bakılırsa film baştan seks üzerine olmalı. Oysa ki hikaye öyle değil.
Haliyle de eleştirmenler fragmanda bu kadar seks ve cinsellik sahnesi niye? diye soruyor.
Sebep gişe hasılatı gibi görünüyor...
O taktirde de Osman Sınav gibi şöhretli bir yönetmenin izleyiciyi sinema salonlarına çekmek için +18'lik bir fragmana başvurması şık durmuyor.

TÜRK SİNEMASININ MİLLİYETÇİ- MUHAFAZAKAR YÖNETMENİ

Osman Sınav Türk sinemasının muhafazakar yönetmenlerinden biri olarak anılıyor.

Deliyürek, Sakarya Fırat, Kurtlar Vadisi, Ekmek Teknesi, Süper Baba gibi pek çok televizyon dizisi yöneten Sınav, beyazperdede ise Pars: Kiraz Operasyonu, Uzun Hikaye gibi filmlere imza attı.

DİZİDEKİ EŞCİNSEL SAHNELERİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

Osman Sınav ATV için çektiği Kılıç Günü dizisinde de bir eşcinsel sevişme sahnesiyle gündeme gelmişti. O sahne için rating hasadı eleştirileri yapılmış Sınav, "o sahneleri reklam olsun diye çekmedim, Bu kişiler ve ahlâksızlıklarını gösterebilmek için ahlak sınırları dışına çıkmadan bir şeyler yapmak zorundayız" demişti.

Bu fragman o eski tartışmayı hayli alevlendirecek gibi.
Bir sinema eleştirmeninin şu satırlarını okuyunca biz de hak vermeden edemedik:

"HOP" DEMEKTEN KENDİMİ ALAMADIM

"Eğer Osman Sınav gibi bir milliyetçi, belki de muhafazakar bir yönetmen bile "cesur sahneler" diye filminin reklamına soyunuyorsa vay halimize.

Yanlış anlaşılmasın filmi izlemedim... İzleyecek miyim onu da bilmiyorum...

Ama 90 dakikalık bir filmde kullanılacak bütün erotik sahnelerinin toplamını, tek fragman da görünce; bir "hop" demekten kendimi alamadım...

Çünkü fragman da bile bu kadar cinsel gösterge varsa filmin tamamını hayal etmek oldukça güç...

FİLMİN FRAGMANI +18'LİK

Osman Sınav'ın Aşk Kırmızı fragmanı bile kesinlikle +18 lik. Sınav, aşk ve sadakatin anlamını cinselliğe yüklemiş gözüküyor son yapıtında. Cinsellik yoksa, aşkta yok Sınav için anlaşılan...

Oysa Mustafa Kutlu'nun hikayesinden beyaz perdeye aktarılan Uzun Hikaye'yi ne kadar çok sevmiştik.

Peki, Osman Sınav niye ucuz bir reklama soyundu,  hatta niye bu yola gitti?

ATV'de gösterimi başlayan Kılıç Günü adlı dizisi için iki erkeğin aynı yatakta yarı çıplak bulunduğu sahne üzerine HT Magazin'e şu açıklamayı yapmıştı Sınav:

"Bu sahneleri provoke amaçlı kullanmadık. Böyle bir amacımız olsaydı daha önceden görselleri basına verirdik. Ahlâksızlık propagandası yapmıyor, aksine o tip insanların profilini sergiliyoruz. Bu kişiler ve ahlâksızlıklarını gösterebilmek için ahlak sınırları dışına çıkmadan bir şeyler yapmak zorundayız."

O günden bugüne ne değişti?

DEĞİŞİMİ ANLAMAK GÜÇ

Ahlak sınırları dışına çıkmama hassasiyetinden bahseden Sınav'a ne olmuştu?

"Sahneleri provoke amaçlı kullanmadık. Böyle bir amacımız olsaydı daha önceden görselleri basına verirdik." Diyen yönetmen, Nurgül Yeşilçay'ın sahnelerinin basına sızmasına niye göz yummuştu?

Açıkçası anlamak güç...

Belki de kendi tercihi demek en iyisi...