BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  GÜNCEL

Osman Pamukoğlu açıkladı 5 bin PKK'lı...

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, terörle mücadele operasyonlarını ve PKK hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

EMEKLİ Tümgeneral Osman Pamukoğlu, “Birileri çıkıp bir şeyler anlatıyor. Halk anlayamıyor. Yargılamayı istediği gibi yapamıyor. ‘Demek ki bunlar ortadan kalkıyor’ diye düşünüyor. Oysaki PKK’nın 5 bin kişilik kadrosu içeride duruyor” dedi.

1990'lı yıllarda görev yaptığı Güneydoğu'da terörle mücadele operasyonlarıyla adından söz ettiren Pamukoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) eski Genel Başkanı, emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Atatürk ve Milli Mücadele Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Osman Pamukoğlu, terörle mücadeleye ilişkin konuştu.

KESKİN NİŞANCILAR KOBANİ'DEN

PKK’nın en şiddetli geçen 90’lı yıllarda yapamadığını son dönemde yaptığını söyleyen Osman Pamukoğlu, “Nedir o? PKK kentlerde, yerleşim alanlarında örgütlendi. Buraları cephanelik haline getirdi” dedi. PKK’nın hiçbir zaman şehir muharebelerini becerebilecek, yapabilecek profesyonelliğe sahip olmadığını aktaran Osman Pamukoğlu, “Keskin nişancı silahı kullanacak adamları yoktur. Bunlar Suriye’den geldi. ‘PYD’ denilen Kobani bölgesindeki çatışmalardan tecrübe kazanmış adamlar. Yoksa PKK o kadar silahı bulsa bile bu kadar profesyonel adam PKK’nın elinde yok” diye konuştu.

PKK TOPRAK İSTİYOR

Güneydoğu’da yürütülen operasyonları işaret ederek konuşmasını sürdüren Osman Pamukoğlu, şöyle dedi:

“Birileri çıkıp bir şeyler anlatıyor. Halk anlayamıyor. Yargılamayı istediği gibi yapamıyor. ‘Demek ki bunlar ortadan kalkıyor’ diye düşünüyor. Oysaki PKK’nın 5 bin kişilik kadrosu içeride duruyor. PKK gerçek bir darbe görünce ‘yandım Allah’ diye bağırıyor. Çünkü daha fazla zayıflamayayım isteyerek bağırır. İkide bir barış kelimesini kullanıyorlar. PKK bugün bayrak, devlet, toprak peşinde olan bir Kürt hareketedir. Onun dışında her şey boştur. Kürt milliyetçiliği yapıyor. Bayrak istiyor, toprak istiyor, devlet istiyor. Bunu nereden istiyor? Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarından istiyor. PKK ateşkes falan demiyor. Tersine ‘mart ve nisan ayında görüşeceğiz’ diyor.”