BIST 9.803
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,15
HABER /  GÜNCEL

Osman Kavala'nın eşi konuştu! FETÖ iddiasını patlattı

Tutuklanan işadamı Osman Kavala'nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra konuştu. Prof. Ayşe Buğra, eşinin tutuklanmasına tepki gösterip FETÖ'cü polisler iddiasını ortaya attı. Peki Osman Kavala'nın karısı Ayşe Buğra kimdir ünlü babası kim?

Abone ol

FETÖ'den tutuklanan Osman Kavala'nın eşi, Prof. Dr. Ayşe Buğra suskunluğunu bozdu ve  bir açıklama yayınladı. Profesör Dr. Ayşe Buğra kocasını takip eden polislerin FETÖ'cü olduğu iddiasını ortaya attı.

Prof. Dr. Ayşe Buğra eşi Osman Kavala'nın tutuklanmasının hukuka aykırı olmaktan da öte trajikomik olduğunu söyledi. Buğra, "Tutuklama kararı ile yitirdiğimiz yegane şey Osman Kavala’nın özgürlüğü değil, aynı zamanda demokrasi, barış ve hukukun üstünlüğüne dair umutlarımızdır." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ayşe Buğra'nın açıklamasından öne çıkan bölümler şöyle oldu -"Mevcut soruşturmada ‘gizlilik kararı’ bulunmaktadır. Her koşulda, hukukun üstünlüğüne olan saygımızdan ödün vermeyerek kapsamlı bir açıklamayı zamana bırakıyoruz. Ancak, Osman Kavala hakkında bir kısım görsel ve yazılı basında gözaltı süreci boyunca yapılmaya çalışılan algı mühendisliği nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu ortaya çıktı.

EŞİMİ İZLEYENLER FETÖ'CÜ POLİSLER
Söz konusu karar endişe vericidir. Zira, tutuklama kararı için kullanılan ‘iletişim tespit tutanakları ve fiziki takip tutanakları’ FETÖ/PDY mensubu kamu görevlilerinin henüz görevde olduğu dönemlere aittir ve bu uygulamalara dayandırılan her türlü karar, yargılanan bir dönemi açıkça meşrulaştırmaktadır.

Bu durum ayrıca, Osman Kavala’nın tutuklanmasına neden olan delilleri toplayan örgüt üyeleriyle birlikte darbe teşebbüsüne kalkışmış olması anlamına gelmektedir ve bu durum, hukuka aykırı olmaktan öte trajikomiktir.

GEZİ OLAYLARINI NASIL FİNANSE ETTİ DELİLİ NE?
Osman Kavala’nın hangi eylemlerle, hangi para hareketleriyle, hangi delillerle Gezi Olaylarını finanse ve organize ettiği ortaya konamazken ve o tarihten bu yana hiçbir soruşturma ve suçlamaya maruz kalmazken bugün bu gerekçelerle tutuklanması düşündürücüdür.

Prof. Dr. Ayşe Buğra kimdir eşi Osman Kavala nereli?