BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,10
HABER /  POLİTİKA

Osman Baydemir'e 'Kürdistan' cezası! Meclis tarihinde ilk...

Meclis kürsüsünde "Kürdistan" dediği için 2 gün Meclis'ten çıkarma cezası alan Osman Baydemir'e para cezası da verildiği ortaya çıktı. Baydemir, maaşının sadece 3'te birini alabildi...

Abone ol

Meclis Genel Kurulu’nda ‘Kürdistan’ dediği için 2 gün geçici çıkarma cezası alan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, ay başında maaşını alırken bu cezanın maddi boyutuyla karşılaştı.

Hürriyet'in haberine göre, Meclis Mali İşler Başkanlığı, 12 bin 322 lira ‘ceza kesintisi’ yaparak milletvekilinin maaşının sadece üçte birini hesabına yatırdı.

MECLİS TARİHİNDE BİR İLK: Meclis tarihinde ilk kez uygulanan ceza, TBMM’nin yeni içtüzüğüne dayanılarak yapıldı. HDP’li Osman Baydemir’e, 15 Ocak’taki maaş ödemesinden önce TBMM yönetiminin, “İçtüzük 163. madde kesintisi: 12 bin 322 lira” bildirimi gönderilmişti.

NE OLMUŞTU?: TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında HDP grubu adına kürsüye çıkan Baydemir, “Ben Kürt halkının bir evladı olarak, Kürdistan’dan gelen bir temsilci olarak kendime şöyle bir rol biçiyorum: Bu çatı, Kürt’ün ve Türk’ün ortak çatısı olsun” ifadelerini kullandı.

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Baydemir’e konuşmasını tamamladıktan sonra “Kürdistan neresi” diye sordu. Baydemir, kalbini göstererek “Burası” cevabı vermişti. Bu konuşmanın ardından Baydemir hakkında TBMM İçtüzüğünün 161’inci maddesinin 3 numaralı bendi gereğince 2 birleşim geçici çıkarma cezası verilmişti.