BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  SAĞLIK

Oryantiring Federasyonu'ndan bir ilk

Türkiye Oryantiring Federasyonu, sporcu gelişimini desteklemek için Ankara'da çok önemli pilot bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Abone ol
Türkiye Oryantiring Federasyonu Sporcu Gelişim Projesi kapsamında Ankara’da pilot uygulama çerçevesinde 14 yaş ve üzeri en az 3 yıl deneyimli, federasyon müsabakalarına katılmış kadın ve erkek Oryantiring sporcuların kassal kuvvet ve dayanıklılık, çeviklik, sürat, denge ve aerobik performans testleri yapılacak. Projenin ilerleyen dönemlerde Türkiye’deki tüm kulüp sporcularına uygulanması hedefleniyor.
 
Sporcu Gelişim Projesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gül Baltacı, Sporcu Gelişim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Filiz Fatma Çolakoğlu iye Antrenörler Kurulu Başkanı Kenan Aksın liderliğinde uygulanacak.
 
Proje ile Oryantiring sporcularının daha iyi teknik ve antrenman desteği ile hazırlanabilmesi için yürüme ve koşu ile ilgili kasların kassal kuvveti ve dayanıklılığı değerlendirilip kuvveti yetersiz olan kaslara uygun eğitim programları verilecek. Sporcunun sezon başı, ortası ve sonunda yapılacak performans değerlendirilmesiyle başarı mümkün olacak. böylece sporcu için yetersiz veya eksik kalan kaslarını güçlendirmek için antrenmana uygun egzersiz programı veya yarışmalara hazırlık dönemlerinde yoğun antrenmanların uygunluğunu planlamak amacıyla yapılacak olan çalışmada Oryantiring sporuna özgü testler yapılacak.
 
Bu proje sonucunda ise öğrenilen yanlış teknikler ile oluşabilecek yaralanmalar tespit edilerek dönem içerisinde geçirdikleri alt ekstremite yaralanma durumlarına göre gruplara ayrılarak egzersiz programına dahil edilecekler.
 
Ayrıca yeterince uzun ve sistemli ısınma programı önerisi, aşırı yorgunlukları azaltıcı egzersiz programı desteği, uygun antrenman programı, duruş bozukluğu varsa uygun germe egzersizleri önerisi, uygun alet, malzeme ve çevre koşulları önerisi, yetersiz kuvvetteki ayak - ayak bileği kaslarının güçlendirilmesi, destekleyici ve uygun ayakkabı önerisi ve yapılacak testlerin sonuçlarına göre her sporcuya özgü egzersiz program reçetesi uygulanacak.