BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,97
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ortaokulda haremlik-selamlık krizi

Antalya Muratpaşa ilçesinde bir ortaokulda kız ve erkek öğrenciler için ayrı sınıflar oluşturulduğu iddia edildi.

Abone ol

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Muratpaşa ilçesindeki bir ortaokulda iki sınıfın sadece erkek öğrencilerden oluştuğunu ve bu durumun Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı olduğunu öne sürdü.

Balık, yaptığı açıklamada, Muratpaşa ilçesindeki bin 728 öğrencinin bulunduğu Başöğretmen Atatürk Ortaokulu'nda 6-M ve 6-N sınıflarında hiç kız öğrencinin bulunmadığını söyledi. Bu durumun Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı olduğunu ve ülkede karma eğitimin uygulandığını anlatan Balık, herhangi bir kuruma şikayette bulunmadıklarını ancak basın yoluyla yaptıkları açıklamaların ardından okulda inceleme yapılmasını umduklarını ifade etti.

Balık, "İki sınıfın sadece erkek öğrencilerden oluştuğunu belirledik. Meslek liselerinde bölüme göre sadece kız ve erkek sınıfları oluşabiliyor ancak bir ortaokulda bu durumun olması oldukça garip bir olay. Bu duruma anlam veremiyorum. Sendika olarak bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu duruma acilen son verilmesi ve söz konusu sınıflarda karma eğitim yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak ise yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili olarak okula müfettiş gönderdiklerini ve inceleme başlattıklarını söyledi.

KANUN NE DİYOR?

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 15. maddesinde "Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkan ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir" ifadesine yer veriliyor.