BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  GÜNCEL

Ortaokulda başörtüsü anketinde hangi partili ne dedi?

AK Partililerin yüzde 98'i, MHP'lilerin yüzde 91'i ortaöğretimde başörtüsü serbestisine destek verdi. CHP'de oran yüzde 8'de kaldı.

Abone ol

Hükümetin başörtüsünü ortaöğretim kurumlarında serbest bırakma kararının ardından bu konudaki ilk anket rakamları kamuoyu ile paylaşıldı.

MAK Danışmanlık tarafından yapılan ankete göre halkın yüzde 61'i ortaöğretimde başörtüsü serbestisini olumlu buluyor. Yüzde 22 olumsuz görüş beyan ederken, yüzde 17 kararsız kesim dikkat çekiyor.

AK PARTİ SEÇMENİNDEN REKOR DESTEK

"Ortaöğretimde başörtüsüne evet" diyenlerin oranı AK Parti seçmeninde yüzde 98'e kadar çıkıyor. CHP seçmeninin yüzde 8'i "Bizce başörtüsünün ortaöğretimde de serbest olmasında mahsur yok" derken, ana muhalefet seçmeninde hayır diyenlerin oranı yüzde 75. MHP'li olduğunu beyan edenlerin yüzde 91'i düzenlemeye olumlu yaklaşırken, HDP seçmeninin yüzde 88 oranında "evet" demesi dikkat çekiyor.

ARAŞTIRMA 41 İLDE YAPILDI

Anket 11-17 Eylül tarihleri arasında 30'u büyükşehir toplam 41 il ve 122 ilçe merkezinde yapılmış. Katılımcı sayısı 4320. Anketin finansmanı da tamamen Mak danışmanlık tarafından sağlanmış.

MHP SEÇMENİ ŞAŞIRTTI

Mak Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat anketle ilgili yaptığı açıklamada "MHP seçmeninin de AK Partili seçmenle bu ankette önemli ölçüde çakıştığı gözleniyor. Bu da belediye ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ısrarla CHP ve MHP tabanının aynı kefeye konulmak istenmesinin ne kadar yanlış olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

İşte başörtüsü anketinden çıkan sonuç;

basortusu-anketinde-hukumete-buyuk-destek-6525129_4853_m.jpg