BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Ortağını öldürüp kümese gömmüş!

Lüks otomobil satışı yapan iki ortağın kavgası kanlı bitti.

Abone ol
BAHÇELİEVLER’de lüks otomobiller sattığı galerisinden 16 Eylül gecesi çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Özgür Yalçınkaya’nın (35) ortağı Recep Akman (29) tarafından öldürüldükten sonra Çatalca’daki bir villanın kümesine gömüldüğü ortaya çıktı. Polis cinayeti güvenlik kameralarından yola çıkarak çözdü.
 
Özgür Yalçınkaya Bahçelievler’de tekstil ve oto ticareti yapan Kök Grup’un sahibiydi. 16 Eylül gecesi aniden ortadan kayboldu. Eşi Kübra Yalçınkaya polise ve savcılığa giderek eşinin kaybolduğunu ihbar etti. Kübra Yalçınkaya’nın iddiasına göre, eşi kaybolmadan hemen önce ortağı Recep Akman’la birlikteydi.
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine soruşturmayı Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri yürüttü. Polisler ilk olarak Özgür Yalçınkaya’nın aile üyeleri ve yakın arkadaşlarının ifadelerini aldı. Recep Akman, kaybolduğu gece Özgür Yalçınkaya’yı saat 20.00 sıralarında Bahçelievler’de otomobilinden indirdiğini söyledi. Polise ortağıyla husumeti bulunan 3 kişinin isimlerini verdi. Recep Akman’ın iddiasına göre, Özgür Yalçınkaya kendisinden ayrıldıktan sonra alacaklılarıyla görüşmeye gitmişti. Recep Akman polisteki ifadesinin ardından Özgür Yalçınkaya’nın ailesiyle birlikte arama çalışmalarına da katıldı. 
 
CİNAYET GÖRÜNTÜLERDEKİ AYRINTIDAN ÇÖZÜLDÜ
 
Polis Özgür Yalçınkaya’nın izini sürerken, Recep Akman’ın ifadelerini yalanlayan bir ayrıntıya ulaştı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Akman ve Yalçınkaya saat 20.00 sıralarında otomobille caddeden geçiyorlar, otomobili de bir başka kişi kullanıyordu. MOBESE kamerası görüntüleri peş peşe izlendiğinde otomobilin Bağcılar’a gittiği anlaşıldı. Ancak Recep Akman ifadesinde ne şoförden ne de Bağcılar’dan bahsetmemişti. Polis Recep Akman’ın Özgür Yalçınkaya’nın kaybolmasından bir gün sonra Çatalca’ya gittiğini belirledi. Recep Akman ile babası Mustafa Akman ve şoföre Bayram Ata gözaltına alındı. 
 
ÇAPRAZ SORGUDA İTİRAF ETTİLER
 
Çapraz sorguya alınan şüpheliler Özgür Yalçınkaya’yı kendilerinin öldürdüğünü itiraf etti. Recep Akman Anadolu  Yakası’nda otomobil almaya gittiği Özgür Yalçınkaya ile daha önce bir otomobil alışverişinde kendisini zarara uğrattığı gerekçesiyle tartıştı. İddiaya göre tartışmada küfürleşme yaşandı. Arka koltukta oturan Recep  Akman, Maltepe’ye geldiklerinde tabancasını çekerek Yalçınkaya’ya 4 el ateş etti. Özgür Yalçınkaya otomobilde hayatını kaybetti.  Cinayet sonrası Recep Akman şoförü Bayram Ata ile birlikte cesedi bagaja koydu. Ardından Bağcılar’da bir adrese gittiler. Burada cesedi başka bir otomobile taşıyan ikili sabah buluşmak üzere ayrıldı. Akman, kurşun delikleri bulunan ve kan lekeleri bulunan otomobilin iç döşemelerini ve koltuklarını değiştirdi. 
 
TAVUK KÜMESİNE GÖMDÜ
 
Ardından sabah saat 06.00’da buluşan ikili cesedi otomobille Recep Akman’ın Çatalca’daki villasına götürdü. Villa bahçesinde bulunan kapalı bir alana cesedi bıraktıktan sonra ikili ayrıldı. Ertesi gün Recep Akman villaya tek başına geldi. Özgür Yalçınkaya’nın cesedini tavukların kümesinin zeminini kazarak buraya gömdü. Recep Akman’ın itiraflarının ardında Çatalca’daki villada kazı yapan polisler Özgür Yalçınkaya’nın cesedine ulaştı.