BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  POLİTİKA

Ortadoğu işgal planlarının merkez üssü Türkiye'de

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, darbe girişimini değerlendirirken NATO İncirlik üssüne dikkat çekti.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, darbe girişiminin arkasında dış güçler olduğunu belirterek, "NATO üsleri ülkemizin dört bir yanına konuşlanmıştır ve adeta Ortadoğu'yu işgal planlarının merkezi gibi çalışmaktadır. İncirlik Üssü de dahil olmak üzere bu üsler kapatılmalıdır." dedi.

Kılıç, partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin "halk darbesi" ile etkisiz hale getirildiğini, Türk milletinin çok ciddi bir felaketin eşiğinden döndüğünü dile getirdi.

Darbe girişiminin Türkiye'de iç savaşa neden olma amacını taşıdığını vurgulayan Kılıç, "15 Temmuz gecesi yaşanan felaketten, bu büyük şerden bir hayır da doğmuştur. Bu hayır, söz konusu vatan olduğunda tek vücut olduğumuzun bir kez daha hatırlanmasıdır. İhanet çetelerine içindeki iman gücüyle diz çöktüren milletimizin büyük başarısıdır. Bu hayır, vatan sevgisinin milletimiz için ne anlama geldiğinin canı ve kanı pahasına bir kez daha ispatlanmasıdır." diye konuştu. 

Müttefik ilan edilen ülkelerin hem darbe girişimi gecesinde hem de sonrasında itimatsız tutumlar içerisinde olduğuna dikkati çeken Kılıç, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu hain darbe girişiminin arkasında dış güçler olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. NATO üsleri ülkemizin dört bir yanına konuşlanmıştır ve adeta Ortadoğu'yu işgal planlarının merkezi gibi çalışmaktadır. İncirlik Üssü de dahil olmak üzere bu üsler kapatılmalıdır. İçimizdeki piyonlarıyla darbede parmağı olan ABD ile stratejik ortaklık bitirilmelidir. Çünkü ABD, Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da oynanan dehşetli senaryolarını ülkemizde de uygulamak istemektedir. Darbe gecesi kurşunlara yürüyen, tank paletlerinin altına yatan, bombalarla parçalanarak şehit olanlara ve vatan sevgisini tüm dünyaya mertçe ispatlayan milletimize vefa borcumuzu ödemek adına İslam Birliğinin, İslam Birleşmiş Milletlerinin, İslam Barış Gücünün kurulması yönünde adımlar atılarak batıla karşı güç oluşturulmalıdır."