BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  GÜNCEL

Ortadoğu Gazetesi suçüstü yakalandı!

Taraf gazetesi ve milliyetçi görüşleriyle tanınan Ortadoğu, şehit olan askerle ilgili öyle bir sürmanşet attılar ki..

Abone ol

Hakkari'de şehit düşen askerlerimiz ulusal medyada geniş yer buldu. Her bir gazete, şehit evlerine düşen ateşi ve acıyı başka başka sözcüklerle okurlarına duyurdu.

MHP'ye verdiği destekle bilinen Ortadoğu Gazetesi ile tam tersi yönde yayın yapan Taraf Gazetesi Hakkari'de şehit düşen Fatih Aydoğdu'nun babası Hilmi Aydoğdu'nun ağzından çıkan cümleleri manşetine taşıdı..

Ancak Ortadoğu Gazetesi babanın AK Parti aleyhine konuştuğunu ve açılıma lanetler yağdırdığını söylerken, Taraf Gazetesi ise bunun tam tersini yazdı..



Taraf Gazetesi, "ŞEHİT BABASI AÇILIM DİYE AĞLADI!" başlığını kullandı ve haberin spotunda da şehit babasının ağzından şunları yazdı;

"Açılım istemeyenlerin çocukları askere gitmiyor. Evlatları gidenler ister ancak açılımı. Ne olur bir çare bulunsun artık..."



Ortadoğu ise "AÇILIM YÜZÜNDEN BUNLAR BAŞIMIZA GELDİ" sürmanşeti ile verdiği haberde babanın şu sözleri söylediğini iddia etti:

"Vatan sağolsun diyorum ama açılım yüzünden bunlar başımıza geliyor. Bu açılım nereden çıktı"...

Şehit babasının acısını unutup gazetelerin yayın politikasına göre demeç vermesi imkansız olduğuna göre, bu gazetelerden biri yalan yazıyor..

Ama hangisi?

Ajanslardan gelen haberlere bakılırsa yalan söyleyen Ortadoğu Gazetesi.. Doğan Haber Ajansı Ortadoğu Gazetesi'nin haberini yalanlarken, Taraf Gazetesi'nin haberini ise destekliyor..

Baba Hilmi Aydoğdu ile hem Anadolu Ajansı hem de Doğan Haber Ajansı konuşmuş. Aydoğdu Anadolu Ajansı'na açılımla ilgili bir açıklama yapmazken, DHA'ya yaptığı açıklamada ise Açılım'la ilgili isyanını dile getiriyor.

BABA AYDOĞDU AJANSLARA NELER SÖYLEDİ?

Anadolu Ajansı'ndan gelen haberdeki o bölüm:

''Vatan sağ olsun, başka babalar ağlamasın, bitirin artık bunu, oğlum 2 ay önce izne geldi, 10-15 gün önce telefonla görüştük, dağa çıkacaklarını söyledi, ondan sonra bir daha görüşmedim, bitirin artık bunu, başka babalar, anneler ağlamasın, bitirin ne olur''

Bu da DHA'nın geçtiği haberdeki bölüm:

"Vatan sağolsun. Çare bulsunlar, yeter. Başkalarının babaları ağlamasın. Bazılarının evlatları gitmiyor bu açılımları istemiyorlar, onlara sesleniyorum.. Onların evlatları gitmiyor istemez açılım. Evlatları gidenler ister açılım. Başkalarının ana babası ağlamasın. Ne olursa olsun buna çare olsun. "

DHA'NIN GEÇTİĞİ HABERİN VİDEOSUNU VE ACILI BABANIN ORTADOĞU GAZETESİ'Nİ YALANLAN SÖZLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN