BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  GÜNCEL

Örnek'in oğlu ekranda ateş püskürdü

Tolga Örnek, canlı yayında eski Genelkurmay Başkanları Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt'a ağır eleştiriler yöneltti.

Abone ol

Balyoz Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in oğlu Tolga Örnek, CNNTürk'te Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor? programına katıdı.

Tolga Örnek, davanın sonuçlarına ilişkin yorumlarda bulunurken Yaşar Büyükanıt ve Hilmi Özkök'e canlı yayında ateş püskürdü:

"Onlara amca dediğim için utanıyorum"

"MÜEBBETİ DUYUNCA ŞOK OLDUM"

Bu karara hazır olduklarını kaydeden Tolga Örnek "Hiç kimse bu kadar gaddar, bu kadar katliam ceza çıkacağını ve tahliye olmayacağını beklemiyordu. Ben müebbeti duyunca açıkçası şok oldum. Ceza bekleniyordu çünkü bu süreç böyle işledi" dedi.

"TSK'NIN BİTTİĞİ GÜNDÜR"

Tolga Örnek "Babamla konuştuk bana 'Soğukkanlı olun, sağlan durun' dedi. Ama benim için bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bittiği gündür Türkiye'de. TSK bitirilmeye çalışıldı, çalışıldı... O tabut kalktı ve bugünde o tabuta son çivi çakıldı bence" ifadelerini kullandı.

"ONLARA AMCA DEDİĞİM İÇİN UTANIYORUM"

Eski Genelkurmay Başkanları Yaşar Büyükanıt ve Hilmi Özkök'e isim vermeden ağır sözler sarf eden Tolga Örnek "Bu davanın seyrini değiştirebilecek bir Kara Kuvvetleri Başkanı ve eski Genelkurmay Başkanı vardı. 2'sine de amca dediğim için utanıyorum. Ve ömür boyu da utanacağım. Onlar gelip tanıklık yapmayı isteyerek, bu davanın bu aşamalara gelmesini engelleyebilirdi. Ama gelmediler. İkisi de bence TSK ve Türkiye'ye ihanet ettiler. Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum" diye konuştu.