BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Orman hayvanlarına dört dörtlük ziyafet

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde hayvanseverler, Şişli Belediyesi'nin organizasyonunda bir araya geldi.

Abone ol

Şişli Belediyesi öncülüğünde ormana terk edilen hayvanlar için 4 ton mama dağıtılıyor.

Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle hayvanseverler, Şişli Belediyesi’nin organizasyonunda Şişli Meydanı’nda buluştular.

Şişli Belediyesi’nin öncülüğünde, Goody firmasının sponsorluğunda, “ormanlara terk edilen havanlarımıza yönelik” başlatılan “Sokaktakiler bizim de, ormandakiler kimin-Onlar için yollardayız” kampanyası çerçevesinde,  tüm hayvanseverler Şişli’de bir araya geldiler.

1.20121008101354.jpg

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün evsahipliğinde, Hayvist, Haybek, Haçiko, Forestanbul’un desteğiyle başlayan etkinliğin ilk ayağında, hayvanseverlere sokaktaki hayvanları beslemeleri için mama dağıtıldı. Etkinlikte Leman Sam, Reyhan Karaca gibi ünlü hayvanseverler de hazır bulundu.

2.20121008101409.jpg
4 TON MAMA DAĞITILACAK

Kampanya ile ilgili bilgi veren Mustafa Sarıgül, “Şişli Belediyesi olarak bugüne kadar aç ve susuz kalan sokak hayvanlarına karşı toplumsal çözüm projeleri ürettik ve uyguladık. Sadece sokak hayvanlarına değil, ormanlara terk edilen hayvanlarımıza yönelik farklı projeler ürettik, hasta hayvanları tedavi ettik. Bugün de Goody firmasının sponsorluğunda Sokaktakiler Bizim de, Ormandakiler Kimin projesini hayata geçirdik. Veteriner hekimlerimizle beraber 4 gün boyunca ormanlarda terk edilmiş dostlarımızı ziyaret edeceğiz. Yalnız olmadıklarını onlara hissettireceğiz. Dört gün boyunca 4 ton mama dağıtacağız. Ormanda yaşayan hayvanlarımıza dört dörtlük bir ziyafet çekeceğiz. Umuyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu da insanımıza yakışır,  geleneklerine uyan, merhamet duygumuzu kabartan bir yasa kararını gerçekleştirir” dedi.

3.20121008101423.jpg
Şişli Meydanı’ndaki etkinlikten sonra, sahipsiz hayvanlara mama dağıtılmak üzere, veteriner hekimler eşliğinde Bolluca-Çatalca ormanlarına doğru ilk orman ziyareti gerçekleştirildi. Şişli Meydanı’ndan servislerle sağlanan ziyarette, Goody’nin katkılarıyla, ormandaki sahipsiz hayvanlara 4 ton mama dağıtımı yapıldı. Mama dağıtımı Bolluca-Çatalca ormanlarının yanısıra 7 Ekim’e kadar Şile, Pendik-Emirli ve Beykoz Ormanları’nda devam edecek.