BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75

Orhan Pamuk da delikanlı olsun

Orhan Pamuk ile yaşadığı ilişkiyi, medyanın önünde bıdı bıdı anlatan Karolin'e Sayın Pamuk'tan ihtarname gelmiş.

Türk kadını Helga değil ki !

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yayımladığı ''Çağın polisi Dergisi"nin Ocak sayısında emekli Emniyet Müdürü Dr. Hasan Yağar'a ait makalede, Yağar; ''Cinayetlerin günahı sadece erkeğe yüklenemez'' ifadesini kullandı.

Makalede Yağar'ın kısa ve net söylemek istediği şu;

Erkekler cinayet derecesindeki bir eylemi öyle durduk yerde yapmıyorlar, kadından kaynaklanan ağır tahrikler var diyor ve de şöyle bir örnek veriyor: Batı toplumundan birileri, ''Hans eşiniz ne kadar güzel onu öpebilir miyim?'' dediği zaman Hans, eşini öptürdüğü gibi, o zat'a bir de ikramda bulunabilmektedir. Ama aynı şeyi toplumumuzun her ferdi için söylemek mümkün değildir.

Sayın Yağar; Türk erkeği Hans değildir ama Türk kadını da Helga değildir. Batı toplumunda aile ilişkileri tam da sizin tanımladığınız gibi değil, ama hadi o gözle bakalım sizin hatırınız için!

Hans eşini öptürüyordur belki de eşine çok güveniyordur.

Kafasından gram art niyet geçmiyordur. Kadın/erkek yan yana durmaz klişesini çoktan aşmıştır.

Kadını bir meta olarak görmüyordur. Kadın/erkek denildiğinde aklına ilk gelen cinsellik değildir.

Ne dersiniz böyle olabilir mi?

Helga'da muhtemelen karşısındakine sadece insan gözüyle bakıyordur.

Bizimkilerin adı da Ayşe ile Mehmet olsun.

Ayşe'yi bir başka erkeğin öpmesi ve/ya onunla dans etmesi mümkün değildir. Çünkü, Mehmet'in bu durumda yapacaği bellidir. ''Sen böyle bir şeyi nasıl yaparsın bre ahlaksız kadın'' diyerek şiddette uygulanabilir Ayşe'ye...

Toplumumuzda Hans modelindeki adamlara ''geniş adam'' tabiri kullanılmaktadır ve daha neler neler... (!)

Türk kadını ile, atıyorum bir Alman kadınını karşılaştırmak bir Türk erkeği ile bir Alman erkeğini karşılaştırmak kadar absürttür.

Türk erkeği değil midir, nikahlı eşine her türlü yasağı uygulayıp, kendisi kelebekler kadar özgür yaşayabilen/yaşamak isteyen?

Türk kadını değil midir her daim bastırılan ?

Eeeee bu durumda; Türk erkeği Hans olamayacağı gibi Türk kadını da Helga kadar doğal olamayacaktır.

Günümüzde kadına şiddetin ve cinayetlerin büyük ölçüde artmasının sebeplerinden bir tanesi de, artan Helga'lar karşısında, Hans'ların olmayışı olabilir.

Ama kadın cinayetlerinin nedenini kamuoyu karşısında buna bağlamak, bundan sonra işlenecek olan cinayetlere çanak tutmaktan başka bir şey değildir.

Orhan Pamuk delikanlı olsun !

2,5 sene ilişki yaşayıp (evli olduğu halde) ilişkisi ortaya çıktığında ''yok böyle bir şey'' diyen her er kişinin başına gelmesini temenni ettiğim bir hikaye bu Karolin meselesi...

Orhan Pamuk ile yaşadığı ilişkiyi, medyanın önünde bıdı bıdı anlatan Karolin'e Sayın Pamuk'tan ihtarname gelmiş.

Görünen şu ki; Karolin' i bu ihtarlar daha da yüreklendiriyor. ''ben ondan daha delikanlıyım'' diyor. ''Erkek adam bunu yapar mı?'' diyor (!)

Yürekli/cesaretli/entelektüel/sıradışı bir havası var Karolin'in. Onu sevdim.

Ve bu açıklamaları şöhret için yaptığını hiç sanmıyorum.

Ondan gelen bu açıklamalar tamamen kadınlık gururundan kaynaklanıyor. Yaşadıklarının sanallaştırılması onun hayat görüşüne uymuyor. Bu tür ilişkilerde kadınlar gizli olmayı tercih ederken, o yaşadığının arkasında duruyor. Bangır bangırda anlatıyor. Anlatsın zaten...

İşte bir uçtan bir uca...

Kadın cinayetlerinin nedenini, ''Türk erkeği Hans değil'', diye ifade eden emekli bir Emniyet Müdürü'nden, açıklamalarıyla bomba gibi medyanın ortasına düşmüş, Ermeni asıllı bir Türk kadının haklı çığlıklarına.