BIST 9.544
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.489,57
HABER /  GÜNCEL

Orhan Gencebay'dan Ahmet Hakan'a bomba açıklamalar

Arabesk müziğin kilometre taşlarından, eski Akil İnsanlar heyeti üyesi Orhan Gencebay, siyasetten müziğe pek çok konuda Ahmet Hakan'a önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Arabesk müziğin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden Orhan Gencebay, Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a müziğe başlama hikayesinden, Akil İnsanlar Heyeti üyeliğine kadar pek çok konuda çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Gencebay, müziğe adım atma hikayesinin 'tavlada yenilmesiyle' başladığını söylediği açıklamasında "tavlada yenildiği için ilk albümünü yaptığını anlattı.

Akil İnsanlar Heyeti’nden geçtiğimiz yıl ayrılan Orhan Gencebay, Hakan’ın “AK Parti'ye yakın mısınız?” sorusuna, “Benim partilerle hiçbir zaman işim olmamıştır. Ben ülkemize emek veren, hizmet veren, "Biz bir bütünün parçasıyız" diyen kim varsa ben ona hayranım…Tayyip Bey de şu an başımızda. Kendisini 40 yıldır tanırım. Sektörümüze nice yardımları olmuştur. Yaptığı çalışmaları da biliyoruz. Herkesin yanlışı olabilir, ayrı konu...” diye cevap verdi.

NASIL 'AKİL İNSAN' OLDU?

Akil İnsan olma teklifini nasıl kabul ettiğini anlatan sanatçı, “Evvelki sene nisan ayıydı. Beşir Atalay beni aradı, devletin bakanı sıfatıyla... Şöyle dedi bana: "Orhan Bey, ülkemiz için, barış için, insanlık için elinizi taşın altına koyar mısınız? Beşir Atalay'ın teklifini Türkiye'de yoldan geçen herhangi birine yapın... Yüzde 90'nından fazlası "Hayır" demez. Ben de işte bu yüzden "Hayır" demedim” ifadelerini kullandı.

 ekran-resmi-2015-09-25-11.02.08.png

İşte o açıklamalardan çarpıcı satırlar:

Ben şarkı söylemeyi istemiyordum. Beste yapmak, sazımı çalmak, söz yazmak, aranjman yapmak istiyordum. Bunları çok seviyordum. "Albüm yap, albüm yap" diye başımın etini yerlerdi, yapmazdım. Bir de galiba biraz utangaçtım. Şarkı söylerken utanırdım. Sazımı çalıyorum da şarkı söylerken mahcup oluyorum. Hâlâ vardır bende belli ölçüde mahcubiyet.

(...) Sahneye çıkarsam üreticiliğim kurur korkusu vardı bende. O yüzden hep erteledim.

Müzik yapımcısı Mahmut Tezcan vardı. Moda Plak diye bir firması vardı. Bana albüm yapmak istiyordu. Bir gün tavla oynayacağız, "Neyine oynayalım" dedim, "Sen beni yenersen ben sana takım elbise alayım, ben seni yenersem bana bir kırkbeşlik yap" dedi. Biraz durdum. Peki dedim.

"ACAYİP İSTEKSİZDİM"

Acayip patlama yaptı. Yine isteksizdim yeni albümler için. Ama sonra iş benden çıktı ve birbiri ardına albümler geldi. En büyük patlama "Sevenler Mesut Olmaz" albümüyle oldu. Sonra "Hor Görme Garibi"... Ardından da "Bir Teselli Ver".

ekran-resmi-2015-09-25-11.01.42.png

AK PARTİ'YE YAKIN MI?

Benim partilerle hiçbir zaman işim olmamıştır. Ben ülkemize emek veren, hizmet veren, "Biz bir bütünün parçasıyız" diyen kim varsa ben ona hayranım. Bütün liderlerle tanıştım ben. Süleyman Baba, babamın yadigârıdır, Allah gani gani rahmet etsin. Bülent Ecevit harika bir insandı, Allah ona da rahmet etsin. Turgut Özal çok görüştüğümüz bir siyasetçiydi, ülkemize büyük hizmetleri oldu. Alparslan Türkeş'e de büyük sevgimiz, saygımız vardı. Tayyip Bey de şu an başımızda. Kendisini 40 yıldır tanırım. Sektörümüze nice yardımları olmuştur. Yaptığı çalışmaları da biliyoruz. Herkesin yanlışı olabilir, ayrı konu...

Ben herhangi bir partiye mensup değilim. Hizmet veren bütün partilere teşekkür ediyorum. AK Parti'ye de, CHP'ye de, MHP'ye de...

ekran-resmi-2015-09-25-11.01.58.png

AKİL İNSAN HEYETİNDEN NEDEN AYRILDI?

Evvelki sene nisan ayıydı. Beşir Atalay beni aradı, devletin bakanı sıfatıyla... Şöyle dedi bana: "Orhan Bey, ülkemiz için, barış için, insanlık için elinizi taşın altına koyar mısınız?". Kendisine verdiğim cevap şu oldu: "Sayın Bakanım! Ülkem için, barış için, insanlık için, vatan için yapacağımız ne varsa şerefle, gururla ve onurla yaparız." Atatürk'ümüz ne diyor? "Maksat vatansa gerisi teferruattır." Biz bu sözün anlamını biliriz.