BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.481,82
HABER /  GÜNCEL

Orgeneral Hulusi Akar Kazakistan'da

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar'a, Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşunun 20'nci yılı madalyası takdim edildi.

Abone ol
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'a, Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşunun 20'nci yılı madalyası takdim edildi. 
 
Kazakistan'a 2 günlük resmi ziyaret için gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar, başkent Astana'da Kazakistan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Saken Jasuzakov ve Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Murat Maykiyev ile görüştü.
 
Savunma Bakanlığı'ndaki görüşmede Kazakistan ile Türkiye arasında askeri eğitim alanında işbirliğinin ele alındığı öğrenildi. 
 
Tarafların iki ülke askeri ilişkilerine ilişkin fikir alışverişinde de bulunduğu görüşmede herhangi bir anlaşma imzalanmadı. 
 
Görüşme sonunda Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Maykiyev tarafından Orgeneral Hulusi Akar'a Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşunun 20'nci yılı madalyası takdim edildi.  
 
Görüşmenin ardından Orgeneral Akar, Kazakistan 36'ncı Hava İndirme Tugayı'nı da ziyaret ederek tugayın şeref defterini imzaladı. 
 
Akar'ın resmi ziyaretindeki ilk gün programı Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Maykiyev tarafından onuruna Hilton Garden Inn Astana'da verilen akşam yemeğiyle sona erdi.
 
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar Astana ziyaretinin ikinci gününde Kazakistan Ulusal Savunma Üniversitesi ile ASELSAN ile Kazakistan Engineering şirketinin ortaklaşa kurduğu savunma sanayi fabrikasını da ziyaret edecek.