BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Organ nakli beklerken organları umut oldu

Böbrek nakli için 3 yıldır bekleyen ve beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları bağışlandı

Abone ol

 Üç yıldır böbrek nakli için sıra bekleyen ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 64 yaşındaki Musa Kasım Gündüz'ün organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, yaptığı açıklamada, Gündüz'ün diyaliz hastası olduğunu ve 3 yıldır nakil için böbrek beklediğini söyledi.

Gündüz'ün 4 gün önce beyin kanaması geçirdiğini ve tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi'nde bugün beyin ölümünün gerçekleştiğini belirten Gündüz, "İki çocuk, altı torun sahibi inşaat işçisi Gündüz'ün organları, yakınları tarafından bağışlandı. Bunun üzerine İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçtik ve nakil yapılacak hastaları tespit etmeye başladık" diye konuştu.

Musa Kasım Gündüz'ün diyaliz hastası olduğu için bazı organlarının nakil için uygun olmadığını vurgulayan Aydın, "Akciğer, karaciğer, ince bağırsak ve kornealar için uygun kişiler tespit ediliyor. Diğer organları alınmayacak. Organ bekleyen bir kişinin organlarının bağışlanması, elbette farklı bir olay. Ailesi, beyin ölümü haberini alınca bizim önerimizi geri çevirmeden organlarını bağışladı. Musa amca, organ beklerken başka hastalara umut oldu" dedi.